Comunicate de Afaceri

Istoria si semnificatia unor obiceiuri si accesorii la nunta

Ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat și ceva albastru. Exista o semnificație pentru fiecare în parte. Astfel, “ceva vechi” poate fi o bijuterie a bunicii, o batista a mamei sau alta amintire de familie, simbolizând continuitatea familiei și a tradiției; “ ceva nou” (rochia de mireasă, o bijuterie noua) reprezinta prosperitatea viitorului, “ceva împrumutat” (o moneda, o eșarfa) aduce noroc atât miresei, cât și celui care a împrumutat iar “ceva albastru “ (jartiera sau o floare) simbolizează fertilitatea miresei.

1. Voalul miresei
Sunt multe semnificații legate de voalul miresei. În continuare vom enumera câteva:
Acesta, înainte, avea rolul de a ascunde fața miresei, pentru a nu fi văzută de spirite care ar fi putut sa o răpească. Totodata voalul simbolizează virginitatea și sfioșenia ei în fața lui Dumnezeu, dar de-a lungul timpului a fost folosit și pentru a-i feri chipul de privirea unui vechi iubit gelos care ar putea strica ceremonia.
O altă superstiție referitoare la voalul miresei este că acesta are rol de protecție a familiei mirelui de puterile pe care le deține mireasa pana în momentul căsătoriei.
În Roma antică mirele nu își putea vedea aleasa decât în ziua nunții. Tocmai de aceea, mireasa purta voal pentru a-și ascunde frumusețea sau urâțenia și pentru a nu-și pierde alesul.

2. Furatul miresei

Mai mult aici >> https://www.alizera.ro/istoria-si-semnificatia-unor-obiceiuri-si-accesorii-la-nunta/

Mai multe articole >> www.alizera.ro/blog
Social Media
Vezi toate articolele autorului: alizera.ro

Comentarii

Cauta

Categorii populare