Comunicate de Afaceri

Traditii si superstitii despre Halloween

Ziua de 31 octombrie, cunoscuta sub numele de Halloween sau Sarbatoarea tuturor sfintilor este cea mai asteptata zi din an. Cu mic, cu mare, fiecare cautam costumul ideal pentru noaptea cea mai infricosatoare din an.

Cu toate acestea, ar fi bine sa stii ca Halloween-ul nu este doar sarbatoarea in care te costumezi cat mai fioros, ci si care sunt traditiile si cum a aparut ziua in care americanii fac pregatiri mai mari decat in zilele de Craciun sau de Pasti.

Halloween-ul este de origine celtica, sarbatoarea fiind introdusa de de catre imigrantii irlandezi in SUA. Acestia considerau ca in data de 31 octombrie spiritele comunicau cu cei vii si se coborau pe pamant, iar pentru a le speria, oamenii au inceput sa se deghizeze in cele mai fioroase costume.

Inca de la aparitia Halloween-ului, americanii au dezvoltat o adevarata industrie a accesoriilor macabre - de la cele mai fioroase costume, la masti, fantome, diavoli s.a.m.d. Nelipsitii dovleci scobiti nu sunt numai de décor ci, inca din Antichitate, se considera ca acestia au menirea de a alunga spiritele rele.

Desi alte popoare considera Halloween-ul o sarbatoare pagana, americanii se distreaza de minune costumandu-se si plecand la vanatoare de bomboane, iar cei curajosi viziteaza in aceasta noapte cimitirele sau se distreaza cu sedinte de ocultism si spiritism.

 

Primele superstitii legate de Halloween

  1. daca o fata necasatorita isi punea sub perna o floare de rozmarin, in noaptea de Halloween avea sa isi viseze ursitul;

  2. daca se intampla ca in aceasta noapte sa auzi pasi sau zgomote in spatele tau, se spune ca nu trebuie sa te intorci pentru ca spiritul venit din lumea cealalta vrea sa te ia cu el;

  3. In noaptea de Halloween se faceau vraji cu alune pentru ca diavolul era culegatorul acestor fructe;

  4. daca zboara in casa un liliac, se spune ca in inauntru sunt spiritele rele;

 

 

Traditii de Halloween

In afara de alegerea celor mai inedite costume de Halloween, daca vrei sa fii ferit de spiritele rele trebuie sa:

  1. ai o lumanare aprinsa in dovleacul scobit – pentru a tine spiritele rele la distanta;

  2. daca vezi un paianjen in casa, este semnul ca o persoana draga te vegheaza;

  3. bati clopotele pentru a speria fantomele.

Mai mult, persoanele nascute in noaptea de Halloween aveau un dar special – acela de a vedea si comunica cu spiritele.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare