Comunicate de Afaceri

5 tendințe legale de urmărit în 2022

În ultimii câțiva ani, sectorul juridic a suferit unele dintre cele mai substanțiale schimbări din decenii, determinate de mai mulți factori, inclusiv progresele tehnologice și cererea clienților. Cu toate acestea, nu există nicio îndoială că ultimii doi ani au accelerat și mai mult această schimbare. Având în vedere că pandemia nu s-a încheiat încă, iar tehnologia devine tot mai inteligentă și așteptările clienților în continuă evoluție, există o întrebare cheie care ar trebui să fie pusă în fruntea minții fiecărui profesionist din domeniul juridic: ce urmează?

Iată 5 tendințe legale majore de căutat în 2022. 

1. AI

AI câștigă un impuls uriaș în toate sectoarele profesionale, sectorul juridic nefiind o excepție. Firmele de avocatură realizează din ce în ce mai mult valoarea AI inteligentă care gestionează anumite sarcini. Pe măsură ce volumele de date continuă să se extindă, devine din ce în ce mai necesar ca firmele să folosească tehnologia pentru a suplimenta forța de muncă pentru a accelera și eficientiza gestionarea, arhivarea și stocarea datelor. 

Prognoza pieței de inteligență artificială LegalTech de la IndustryARC pentru 2021-2026 prezice că AI va accelera progresul revizuirii contractelor a firmelor de avocatură cu 20-90%, fără a sacrifica acuratețea. Între timp, un raport al Zion Market Research sugerează că piața globală de tehnologie legală AI este de așteptat să genereze peste 37,8 miliarde de dolari până în 2026, la o rată de creștere anuală compusă de aproape 36%. 

2. Automatizare

În mod similar, automatizarea fluxului de lucru va fi o altă tendință legală de vârf pentru 2022. Potrivit unui studiu din 2018 al cercetătorilor de la McKinsey Global Institute, 23% din munca unui avocat este automatizată. Între timp, Deloitte prevede că 100.000 de roluri juridice vor fi automatizate până în 2036. Automatizarea devine deja din ce în ce mai populară în sector, deoarece firmele recunosc sarcinile automatizate pentru a crește eficiența și a reduce cheltuielile. O reducere a muncii manuale și a sarcinilor repetitive, ușurința în păstrarea înregistrărilor și valorile de utilizare sunt printre beneficiile cheie raportate de firmele care au făcut deja schimbarea.

3. Securitate cibernetică

În ultimii ani, criminalitatea cibernetică a crescut dramatic în sectorul juridic. Un raport din 2018 al Centrului Național de Securitate Cibernetică a dezvăluit că 60% dintre firmele de avocatură au raportat un incident de informare, în timp ce un sondaj realizat de Solicitors Regulation Authority a constatat că 23 din cele 40 de firme de avocatură cu care au vorbit aveau peste 4 milioane de lire sterline din banii clienților furați în 2018. atacuri.

Numai în Marea Britanie, încălcările securității cibernetice reprezintă jumătate din totalul infracțiunilor și, pe măsură  ce firmele de avocatură trec din ce în ce mai mult către modele de lucru la distanță și hibride, riscul încălcărilor securității cibernetice este doar exacerbat. Ca atare, 2022 va vedea, fără îndoială, securitatea cibernetică îmbunătățită devenind un obiectiv cheie pentru a proteja datele legale de atacurile cibernetice și accesul neautorizat. 

4. Schimbare condusă de client

Multe schimbări din industria juridică sunt conduse de clienți, adoptarea crescută a tehnologiei de către sector servind ca exemplu principal. „ Cererea consumatorilor pentru soluții juridice mai îndepărtate este incontestabilă ”, spune Jack Newton , CEO și fondator Clio. 

Conform celui mai recent raport Clio privind tendințele juridice , doar 23% dintre consumatori au fost deschiși să lucreze cu un avocat de la distanță în 2018. Cu toate acestea, raportul Clio dezvăluie că 79% dintre consumatori văd acum capacitatea de a se întâlni cu un avocat de la distanță ca un factor cheie în hotărând cu cine să lucreze. 58% dintre oameni au spus că doresc opțiunea de a avea o consultație printr-un apel video. 

Pe lângă faptul că împing firmele să adopte tehnologia pe scară largă, clienții sunt acum mult mai concentrați pe domenii precum sustenabilitatea și diversitatea și incluziunea decât erau în anii trecuți. Clienții doresc ca firmele de avocatură să poată demonstra propria lor abordare orientată spre viitor, precum și să poată oferi învățare și dezvoltare cu privire la modul în care pot gestiona acești factori în propriile afaceri. 

5. Servicii juridice alternative

Serviciile juridice alternative este o tendință pre-pandemică care a continuat să câștige avânt pe tot parcursul anului 2021 și urmează să câștige un avânt și mai mare în 2022.  Furnizorii de servicii juridice alternative sunt vânzători de soluții, care desfășoară sarcini și procese legale specifice pentru a crește eficiența. Firmele de avocatură externalizează din ce în ce mai mult sarcini de nișă către acești furnizori, deoarece acestea îndeplinesc sarcinile mai rapid și la un cost mai mic.

Într-un raport din 2021 al Thomson Reuters , utilizarea furnizorilor de servicii juridice alternative (ALSP) în SUA, Canada, Marea Britanie și Australia a arătat o penetrare ridicată pe piață, E-Discovery fiind serviciul dominant căutat de firmele de avocatură. Potrivit raportului, piața ALSP este evaluată în prezent la 14 miliarde de dolari.

Gânduri finale

Datorită progreselor tehnologice și cererii clienților, printre alți factori, modul în care funcționează firmele de avocatură se schimbă într-un ritm rapid. Aceste 5 tendințe legale vor avea un impact semnificativ asupra sectorului juridic în 2022 și ulterior. 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare