Comunicate de Afaceri

Ce avantaje au patronii care ofera bonuri cadou angajatilor

Valoare bonuri cadou

Bonurile cadou sunt tichete valorice emise de Ministerul Finantelor Publice. Valoarea unui bon cadou este de 10 lei sau un multiplu de 10, dar nu poate fi mai mare de 50 de lei. Potrivit legii, un angajat poate primi bonuri cadou in valoare de maxim 150 de lei o data.

Bonuri cadou de 1 Martie

Angajatorii ofera bonuri cadou cu diferite ocazii, fie de Paste sau de Craciun, fie inainte de concendiu drept recompensa pentru un an de munca. Mai nou s-a incetatenit o noua practica si anume de a oferi bonuri cadou angajatelor femei in preajma zilei de 1 Martie sau de 8 Martie. Diferenta dintre acordarea unei prime in bani si a unor bonuri cadou este ca banii cash reprezinta o varianta impersonala si efemera, insa bonurile sunt varianta tangibila, dar considerata de multi angajati drept ineficienta.

De bonuri cadou mai beneficiaza si angajatii care au unul sau mai multi copii. Patronii aleg sa ofere aceste tichete in preajma unor sarbatori precum Pastele sau Craciunul ori ziua de 1 Iunie pentru ca parintii sa le poata cumpara celor mici jucarii cu aceste bonuri cadou.
Motivul pe care cei mai multi angajati il invoca atunci cand vine vorba despre bonuri cadou este legat de faptul ca acestea nu pot fi folosite in orice fel de magazin, decat in cele agreate de angajator. De aceea, potrivit studiilor din ultimii ani, majoritatea salariatilor prefera bonificatiile in bani decat sa primeasca bonuri cadou.

Cand pot primi angajatii bonuri cadou

Patronul sau institutia de stat hotaraste impreuna cu sindicatele cand primesc angajatii tichete cadou. De regula acestea se ofera inainte de Paste si de Craciun si, mai nou, si inainte de concediu. Angajatii fideli sunt rasplatiti in acest fel de catre angajator cu bonuri cadou pe care sa le poata folosi pe durata vacantei, insa de precizat este ca acestea pot fi utilizate exclusiv pe teritoriul Romaniei.

http://ro.benefits-rewards.sodexo.com/ro/solutii-pentru-motivarea-angajatilor
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Comentarii

Cauta

Categorii populare