Comunicate de Afaceri

Contul curent - instrument financiar dezvoltat pentru gestionarea corectă a banilor

Pentru a putea răspunde cât mai bine nevoilor avute de oameni, sectorul financiar s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani de zile. Și dezvoltarea tehnologiei a jucat un rol important în evolutia domeniului financiar. Datorită dezvoltării există o serie de instrumente financiare foarte utile pentru un număr foarte mare de persoane. Și mediul de afaceri are de câștigat de pe urma utilizării instrumentelor financiare.

Contul curent este soluția prin care tranzacțiile bancare pot fi realizate cu succes. De asemenea, un cont curent este necesar pentru a putea utiliza un card de credit sau de debit. Acesta se poate deschide prin parcurgerea câtorva pași foarte simplu de realizat. Beneficiile multiple oferite de către acesta stau la baza cererii crescute pentru deschiderea unui cont curent.

Avantajele oferite de către utilizarea unui cont curent

Instrumentul financiar fără de care nu ar putea exista viață sunt banii. Aceștia sunt utilizați în principal pentru achiziționarea hranei și apei de care fiecare dintre noi are nevoie pentru a putea trăi. Pentru ca aceștia să poată fi gestionați într-un mod cât mai corect din punct de vedere al sănătății financiare este necesară utilizarea unui card de debit. Acesta permite utilizarea banilor atât în realizarea cumpărăturilor din mediul offline cât și din mediul online. Utilizarea unui card de debit sau de credit necesită deschiderea unui cont curent. O astfel de operațiune poate fi realizată atât prin utilizarea mediului online cât și prin deplasarea la sediul unei instituții bancare. Înainte de a realiza acest pas trebuie identificată oferta care răspunde cel mai bine nevoilor avute. Pentru că nevoile sunt diverse, există mai multe tipuri de conturi curente care pot fi deschise. Indiferent de nevoile avute, contul curent deschis trebuie să ofere următoarele avantaje:

-          Depunerea banilor în siguranță și utilizarea cardului de debit sau a tranzacțiilor bancare în cele mai sigure condiții. Având în vedere riscurile financiare cu care fiecare dintre noi se poate confrunta, asigurarea banilor este cel mai important beneficiu oferit de către contul curent.

-          Nu mai este necesară utilizarea banilor în mod fizic. Tot ceea ce trebuie să utilizeze o persoană care dorește realizarea unei achiziții este cardul de debit sau credit pe care îl deține. Procesul de achiziționare a diverselor obiecte s-a simplificat foarte mult din momentul în care un număr foarte mare de persoane a început să utilizeze cardurile emise de către instituțiile financiare autorizate.

-          Utilizarea mediului online pentru a putea realiza diverse plăți. De asemenea, verificarea contului în doar câteva secunde este un alt motiv pentru care este necesar accesul la mediul online.

-          Ajută în procesul de economisire a banilor. Pentru multe persoane deținerea unui cont curent este o modalitate eficientă în încercarea de a economisi bani. Lipsa banilor în mod fizic ne face să fim mult mai atenți cu banii pe care îi cheltuiim.

-          Nu mai este necesară schimbarea banilor în momentul în care o persoană călătorește în străinătate. Aceasta poate utiliza cardul fără nici un fel de problemă pentru că aceștia vor fi convertiți în mod automat pentru a putea fi realizate achiziții de pe teritoriul altor țări.

Care este cel mai bun cont curent?

Identificarea și utilizarea celei mai bune oferte depinde de ceea ce oferă fiecare unitate bancară dar și de așteptările avute de către fiecare client în parte. În mod general, o ofertă avantajoasă pentru un client trebuie să cuprindă următoarele facilități:

1.      Comisioanele plătite de către client trebuie să fie nesemnificative sau chiar inexistente.

2.      Nivelul de siguranță trebuie să fie cât mai ridicat pentru a nu avea teama că banii existenți în cont pot fi sustrași în orice moment de către alte persoane.

3.      Utilizarea celor mai noi servicii bancare. Piața serviciilor financiare se dezvoltă frecvent, motiv pentru care este necesară utilizarea unui cont care să permită accesul la cele mai noi instrumente financiare apărute pe piața de specialitate.

4.      Posibilitatea de a putea utiliza orice ATM fără ca această situație să conducă la apariția costurilor.

5.      Posibilitatea de a putea primi dobândă pentru banii depuși. Există din ce în ce mai multe oferte în acest sens. Pentru a putea primi dobândă la cont curent este necesar ca pentru o perioadă de timp banii aflați în cont să nu fie utilizați de către client.

6.      Nu în ultimul rând, acces la instrumentele financiare online. Fiecare dintre noi petrece din ce în ce mai mult timp în mediul online așa că utilizarea instrumentelor financiare online simplifică foarte mult activitățile care trebuie să fie realizate pentru a putea realiza diverse plăți, achiziții, etc.

Pentru a putea beneficia de toate aceste avantaje dar și de altele este necesar ca operațiunea deschidere cont curent să fie realizată la o unitate bancară care reușește să ofere servicii financiare ce satisfac nevoile avute. Utilizarea unui astfel de instrument financiar simplifică foarte mult o parte dintre activitățile pe care trebuie să le întreprindă un om.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LPN MEDIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare