Comunicate de Afaceri

Cum sa alegi o firma de contabilitate

Orice tip de afacere, fie una mai mica sau una mai mare cu multi angajati, trebuie sa colaboreze cu o firme de contabilitate sau chiar la un expert contabil timisoara care sa-i ajute pe partea financiar-contabila.

Ca in orice domeniu, si oferta firmelor de contabilitate este destul de mare, iar pentru a alege contabilul potrivit trebuie sa fiti atenti la cateva aspecte importante.

Experienta este foarte importanta

Indiferent daca esti la inceputul antreprenoriatului sau ai deja experitenta, ar trebui sa alegi sa colaborezi cu un contabil cu mai multi ani de experienta in spate, pentru ca va cunoaste cu precizie pasii care trebuie urmati si te va putea consilia corect.

Un contabil bun si organizat te ajuta sa poti analiza cu usurinta datale financiare ale afacerii tale astfel ca tu sa faci alegerile potrivite.

Disponibilitatea

Mai ales daca esti la inceput de drum cu siguranta o sa ai foarte multe intrebari legate de acest domeniu sau o sa ai multe situatii de urgenta care necesita interventia unui contabil. Este foarte important ca personalul firmei de contabilitate sa fie disponibil oricand pentru solutionarea cererilor urgente.

Ideal ar fi sa gasesti o firma de contabilitate care sa ofere mai multe servicii: infiintari firme timisoara servicii de evidenta contabila, servicii de resurse umane si salarizare, servicii de audit, servicii de consultanta fiscala sau servicii de consultanta in afaceri sau servicii de expertiza contabila, sa ai toate serviciile intr-un singur loc.

Administratorul unei afaceri indiferent de forma juridica de organizare – SRL, SA, PFA, II, trebuie sa fie bine informat de catre contabil astfel incat sa ia cea mai buna decizie in tot ce este legat de contabilitatea financiara sau contabilitatea de gestiune, in functie de specificul activitatii.

De obicei firma de contabilitate se poate ocupa si de:

– Redactarea completa a documentaČ›iei de infiintare SRL sau infiintare PFA
– Depunerea dosarului electronic la Registrul Comertului
– Monitorizarea dosarului pana la primirea actelor

La noi inca se mai merge pe principiul de recomandarea facuta de o cunostinta, un coleg sau pur si simplu a unui prieten. Poti cauta si singur fima de contabilitate potrivita necesitatilor tale, verifica daca este specializata pe mai multe arii de activitate si tine cont de recenziile celorlalti care au colaborat deja cu ei.

Articol optimizat in motorul de cautare Google de Blogbiz.ro

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LPN MEDIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare