Comunicate de Afaceri

Cum se realizeaza majorarea capitalului social

Necesitatea majorarii capitalului social poate avea cauze multiple: dificultati financiare, extinderea obiectului de activitate si multe altele. Aceasta majorare capital poate sa fie impusa si de reglementari legale, caz in care prin hotarare guvernamentala se poate modifica plafonul minim al capitalului social.

Orice demers de acest tip se face pe baza urmarii unor operatiuni compexe prin intermediul carora se decide daca acesta este un pas favorabil sau este necesara o perioada de asteptare pentru ca aceasta sa devina solutia prin care societatea sa reuseasca sa iasa din impasul in care se afla.

Expert Advisor va ofera solutii complete si competente prin intermediul specialistilor care ofera consultanta specializata pentru a reusi sa realizati o majorare capital urmand pasii pe care le presupune aceasta operatiune.

Conditii speciale de majorare capital

Prin aceasta modificare capital social se intelege ca este supusa conditiilor generale specifice modificarii actului constitutiv. Pentru ca acest demers sa aiba efect si sa fie luat la cunostinta de toti membrii societatii comerciale este necesar sa se realizeze o adunare generala a actionarilor si / sau a asociatilor prin care se stabilesc conditiile si necesitatea de a realiza o majorare capital.

Dar cel mai important lucru pe care il presupune aceasta majorare capital http://www.expertadvisor.ro/majorare-reducere-capital/ este acela ca orice tip de demers realizat in acest sens trebuie sa fie reglementat de legislatia in vigoare.

In conformitate cu prevederile articolului 115 din legea 31 / 1990 toate societatile pe actiuni si in comandita simpla trebuie sa realizeze aceasta majorare capital numai in urma unei adunari generale a actionarilor.

Modalitati si procedee de majorare a capitalului social

Conform prevederilor legale exista o serie de modalitati prin care se poate realiza aceasta majorare capital pe baza unui set de documente pe baza carora se inregistreaza majorarea. Aceasta majorare capital social se poate efectua in cazul societatilor pe actiuni, societatilor cu raspundere limitata, unei intreprinderi listate la bursa sau in situatia in care aceasta procedura se face prin aport de imobile sau bunuri mobile.

Acest set de documente se depune la Registrul Comertului dar inainte de a realiza acest lucru este esential sa va asigurati ca acest set de documente este complet.

Expert Advisor va ofera solutii pentru orice demers din firma dumneavoastra

Specialistii nostri va pot ajuta sa completati acest set de documente astfel incat fiecare etapa sa fie indeplinita cu succes si aceasta majorare capital sa se produca in cele mai optime conditii.

Expert Advisor va pune la dispozitie specialisti in domeniul afacerilor si nu numai care sa va ofere consultanta specializata mulata pe necesitatile dumneavoastra.

Orice demers privind majorarea capitalului social se realizeaza in urma unei analize a situatiei companiei dumneavoastra, impreuna cu actionarii sau asociatii, astfel incat sa reusiti sa va optimizati activitatea si sa o aduceti la nivelul asteptarilor dumneavoastra.

Aceasta majorare capital realizata la momentul optim va poate salva firma de la necesitatea de a o inchide dar si de multe alte probleme. Trebuie totusi sa acordati o atentie deosebita momentului in care luati o astfel de decizie si sa se bazeze pe decizia unanima la care ati ajuns cu asociatii si actionarii.

Pentru mai multe detalii despre astfel de demersuri va asteptam pe site-ul nostru http://www.expertadvisor.ro.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Misha

Comentarii

Cauta

Categorii populare