Comunicate de Afaceri

Frauda din companii a generat in 2014 pierderi de 3,7 trilioane de dolari la nivel global

Bucuresti, 13 mai 2015 – Actiunile de frauda care au loc in cadrul organizatiilor afecteaza 37% din companii la nivel global, iar pierderile medii raportate de companii in urma actelor de criminalitate economica reprezinta 5% din venituri. Raportat la veniturile totale ale acestora, pierderile generate de frauda se ridica la 3,7 trilioane de dolari la nivel global. Daca suma medie pierduta de companii in urma unui act de criminalitate financiara este de 145.000 de dolari, in 22% din cazuri a implicat prejudicii de 1 milion de dolari. Durata medie de la momentul declansarii actiunii frauduloase pana la detectarea acesteia este de 18 luni. (sursa: ACFE Report to the Nations 2014)

Criminalitatea economico-financiara a devenit unul dintre factorii majori de risc pentru companii. Potrivit unui studiu realizat de Deloitte in 2014, reputatia unei companii este cel mai des afectata de probleme de etica si integritate, care includ frauda, mita si coruptia - cu o preponderenta de 55% din totalul problemelor care au un impact negativ asupra reputatiei. Incidentele reputationale raportate de companii se refera insa la securitate cibernetica/tehnologica – 20%, frauda, mita si etica – 18% si incidente referitoare la produse – 16%.

Potrivit aceluiasi studiu, 87% dintre companii considera ca riscul reputational este mai important decat alte riscuri strategice. Efectele negative asupra companiei in urma unor incidente reputationale constau in pierderi de venituri – 41%, pierderea valorii brandului – 41% si investigatii ale organismelor de reglementare – 37%. (sursa: Deloitte 2014 Global Risk Survey)

Actiunile de frauda economica sunt o amenintare globala, insa incidenta lor difera in functie de zona. Daca in Africa nivelul criminalitatii economice este de 50%, iar in America de Nord de 41%, in Europa scade sub 40%. Nivelul este insa mai ridicat in Europa de Est – 39%, comparativ cu Europa de Vest – 35%. (sursa: Global Economic Crime Survey 2014, PwC)

Toate aceste subiecte au fost dezbatute in cadrul conferintei Fraud Management and Operational Risk Forum, care a avut loc in data de 7 mai 2015 in cadrul JW Marriott Bucharest Grand Hotel. La eveniment au fost prezenti 73 de participanti din patru tari – Romania, Germania, Italia si Israel, reprezentate de 36 de companii din industrii variate: bancar, asigurari, IT&C, retail, e-commerce, contact center, training si consultanta, audit, telecom, workplace safety.

Amploarea criminalitatii economico-financiare si impactul asupra companiilor care se confrunta cu acest tip de actiuni justifica initierea unui forum profesionist de discutie si analiza in vederea identificarii unor solutii inovative de business pentru combaterea fenomenului de frauda la nivel organizational. Speakerii prezenti la eveniment au prezentat informatii utile cu privire la principalele tendinte tehnologice pentru prevenirea fraudei, instrumente moderne pentru risc operational, trenduri in detectarea fraudei, metode de plata pentru securitate si solutii inovatoare pentru securitatea la plata cu cardul.

“Avem de-a face cu un boom al cantitatilor de date. Toata lumea a inceput sa vanda volume mari de date catre consumatori. Cantitatea de date care trebuie gestionata de oamenii din industria de asigurari a ajuns la un nivel impresionant, ceea ce a adus mari provocari pentru industria de telecom. Daca ne uitam la ceea ce se intampla pe piata de telecom din Europa, vom vedea ca oamenii vand mai mult si castiga mai putin, ceea ce subliniaza necesitatea unei viziuni holistice asupra intregului fenomen. In prezent, totul se rezuma la profitabilitate, costuri si marje de profit”, a declarat Tal Eisner, Director, Analytics Solutions, Europe, Teoco Corporation.

“87% din companii considera riscul reputational mai important decat alte riscuri strategice, iar 88% dintre acestea se concentreaza explicit pe acest tip de risc. Una din cauze este faptul ca riscul reputational nu apare izolat si nu poate fi gestionat autonom, ci este rezultatul mai multor tipuri de riscuri. Top trei facoti determinanti pentru riscul reputational sunt etica si integritatea (frauda, mita si coruptie), securitatea (fizica si cibernetica) si riscurile aferente produselor si serviciilor (sanatate, siguranta, mediu)”, sustine Clarisa Bulai, Manager, Enterprise Risk Services, Deloitte Audit Romania.

\"La Global Intelligence ne mandrim ca avem capabilitatea de a oferi in piata un nou concept prin platforma software de management si monitorizare centralizata a sistemelor de securitate, platforma dezvoltata in-house. Credem ca abordarea “single point of contact” aduce, odata cu cresterea gradului de securitate in interiorul unei organizatii, beneficii de ordin financiar si imbunatatirea fluxurilor operationale. In acelasi timp, consideram necesara colaborarea intre ‎companiile private si institutiile publice pentru a imparti cunostiinte legate de bune practici si noi tendinte in domeniu si salutam initiativa Conference Arena de a reuni cei mai buni profesionisti din domeniu\" - GTS Global Intelligence.

Speakerii care au fost prezenti la eveniment sunt Tal Eisner – Director, Analytics Solutions, Europe, Teoco Corporation, Roxana Tolosi – Executive Manager, Advantage Software Factory, Andreea Farcas – Business Analyst, Advantage Software Factory, Mark Abraham – Managing Partner, SAV Integrated Systems, Daniele Gulinatti – VP Fraud Management & Revenue Assurance, Telecom Italia, Nora Clarisa Bulai – Manager, Enterprise Risk Services, Deloitte Audit Romania, Filip Daniel – Serviciul de Combatere a Criminalitatii Informatice, Politia Romana, Radu Niculiu – Managing Partner, B.St Media Concept, Bogdan Fota – Managing Partner, Ba-Management Services.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul SAV Integrated Systems – Platinum Partner, Advantage Software Factory, GTS Global Intelligence, Customer Service School –Silver Partners, B.St Media Concept – Supporting Partner, iar expunerea media a fost asigurata de Doingbusiness.ro, Kompass, Marketing Portal, Manager.ro, Profit360, Catalog-cursuri, Promoafaceri, Romania Libera, 9AM, Jurnalul de Afaceri, mediaTrust.

Pentru mai multe informatii despre evenimentul de afaceri, accesati adresa www.conference-arena.com.

Despre Marketing Insiders Group

Descoperiti generatia de business multidisciplinara!

CONFERINTE INTERNATIONALE | CERCETARE DE PIATA | TRAINING PERSONALIZAT | BRANDING STRATEGIC
Pasiti in noua era de business cu cei mai buni experti de marketing, traineri si consultanti ai momentului sub acelasi acoperis vizionar! Cifre: 50 de branduri internationale in portofoliul Marketing Insiders Group; competente ATL, BTL si TTL; membri ai juriului Stevie Awards (Categoria Sales & Customer Service); peste 15 ani de know-how strategic de contact center (Asociatia Romana a Contact Centerelor, Romanian Contact Center Awards, Contact Center Magazine); 11 comunitati targetate de social media; mai mult de 100 de conferinte de afaceri organizate in Europa. Aflati mai mult, vizitati market-insiders.com.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Expo Media

Comentarii

Cauta

Categorii populare