Comunicate de Afaceri

Grupul KRUK a raportat sume colectate in valoare de aproape 425 milioane RON (400 milioane zloti*) si investitii in valoare de 234,7 milioane RON (221 milioane zloti) in primul semestru 2015

Bucuresti, 28 iulie 2015: In prima jumatate a anului 2015, Grupul KRUK a raportat sume colectate record, in valoare de aprox. 425 milioane RON, aferente portofoliilor de creante cesionate. In trimestrul 2 al anului 2015, sumele recuperate au atins valoarea de aproximativ 224 milioane RON, in crestere cu 13%, comparativ cu rezultatele primului trimestru din acest an.
“Am accelerat ritmul. Am atins 56% din totalul sumelor recuperate anul trecut, in primele doua trimestre ale anului curent. Cheia acestei bune performante este modelul de business al Grupului, pe care il imbunatatim in permanenta. Imbunatatirea conditiilor economice ne este de asemenea benefica. Eficienta crescuta, cat si scaderea ratei somajului si cresterea veniturilor, sunt extrem de importante atunci cand avem in vedere potentialul Grupului KRUK. De la inceputul activitatii sale, pana la sfarsitul lunii iunie 2015, KRUK a achizitionat portofolii de creante cu o valoare nominala totala de 25,5 miliarde RON si a raportat sume colectate cu o valoare totala de 3,3 miliarde RON. Si acesta este doar inceputul,” a spus Piotr Krupa, presedintele Consiliului de Administratie al KRUK S.A.
In primele sase luni ale anului curent, Grupul KRUK a facut investitii semnificative in achizitia de noi portofolii pe pietele din Polonia, Romania, Republica Ceha si Slovacia. Entitatile Grupului au investit 234,7 milioane RON pentru achizitia a 30 de portofolii de creante cu o valoare nominala totala de 2,44 miliarde RON. Numai in trimestrul 2 al lui 2015, Grupul a investit 188 milioane RON in portofolii cu o valoare nominala de 1,9 miliarde RON, investitie de patru ori mai mare decat cea efectuata in perioada similara a anului 2014.
“Investitiile noastre cresc, aceasta fiind o veste buna la jumatatea anului in curs, an in care, credem noi, vor mai avea loc multe tranzactii atractive pe piata. Toate pietele de profil, inclusiv cea din Germania, ofera oportunitati interesante de investitii. Portofoliile achizitionate in prima parte a anului vor genera profit in 2015 si in anii ce vor urma,” a adaugat Piotr Krupa.
De la inceputul operatiunilor, Grupul KRUK a achizitionat portofolii de creante de consum negarantate, creante ipotecare si creante corporate cu o valoare nominala totala de 25,5 miliarde RON, pe patru piete: Polonia, Romania, Republica Ceha si Slovacia. Anul acesta, KRUK intentioneaza sa achizitioneze primul sau portofoliu pe piata de Germania, marcand astfel intrarea pe piata Europei de Vest. Rezultatele financiare consolidate ale Grupului KRUK pentru trimestrul 2/2015 vor fi integral prezentate la sfarsitul lunii august a acestui an.
*Curs BNR din data de 10 iunie 2015: 1 PLN = 1,0621 Lei
http://ro.kruk.eu/news/art74,grupul-kruk-a-raportat-sume-colectate-n-valoare-de-aproape-425-milioane-ron-i-investiii-n-valoare-de-234-7-milioane-ron.html
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Kruk Romania

Comentarii

Cauta

Categorii populare