Comunicate de Afaceri

Noile modificari ale Codului Fiscal

Majorarea plafonului pentru aplicarea impozitului pe microintreprinderi la 100.000 euro si impozitarea diferentiat in functie de numarul de salariati aplicabile chiar de la 01.01.2016.

Incepand cu 01 ianuarie 2016, impozitul pe dividendul distribuit persoanelor fizice este de 5%, aceasta cota redusa se aplica pentru toate dividendele distribuite acestor persoane fizice, indiferent in ce exercitiu financiar s-a realizat profitul ce se distribuie. De asemenea si dividendele platite unei alte persoane juridice sunt supuse aceleasi cote de impozit pe dividend de 5%.

Plafonul cifrei de afaceri pentru aplicarea impozitului pe venitul microintreprinderii se majoreaza de la 65.000 cat este in prezent, la 100.000 euro, iar impozitul se va aplica diferentiat, raportat la numarul de salariati ai societatii tip microintreprindere.
Incepand cu 01 ianuarie 2016, impozitul pe venitul microintreprinderii se aplica astfel:

1 % pentru microintreprinderile care au peste 2 salariati, inclusiv;
2 % pentru microintreprinderile care au un salariat;
3 % pentru microintreprinderile care nu au salariati.

O alta modificare importanta este reducerea TVA-ului la apa la 9%, astfel pentru livrarea apei potabile si a apei folosite la irigatii in agricultura, se va utiliza o cota de TVA redusa la 9%.

Din 01 ianuarie 2016 gradinitele, scolile si liceele private sunt scutite de la plata impozitului pe profit. Pana in prezent, doar invatamantul universitar privat beneficia de scutirea de plata a impozitului pe profit.

Toate aceste modificari favorabile mediului de afaceri in principal pot duce la dezvoltarea acestuia, insa totodata noul Cod fiscal vine si cu alte taxe care nu existau pana in prezent.

Sursa: <a href="https://www.amanetauto.ro/">Amanet Auto</a>
Social Media
Vezi toate articolele autorului: S.C. Amanet Auto SRL

Comentarii

Cauta

Categorii populare