Comunicate de Afaceri

Propuneri de simplificare a accesului si utilizarii fondurilor europene

„Cetatenii asteaptă mai mult din partea UE - dar bugetul UE este in scadere. Pentru a solutiona aceasta dilema, trebuie sa valorificam la maximum fiecare euro pe care il cheltuim. Iar simplificarea regulilor contribuie la eficientizarea cheltuielilor.” (Comisarul Günther H. Oettinger, responsabil pentru buget si resurse umane)

„Proceduri mai putine si mai simple inseamna rezultate mai bune si mai puține erori. Haideti sa ne concentram asupra a ceea ce este cu adevarat important: ameliorarea vietii cetatenilor pretutindeni in Europa.” (Comisarul pentru politica regionala, Corina Cretu)

„Simplificarea accesului la fondurile de coeziune ale UE si a utilizării acestora va contribui cu siguranta la apropierea cetatenilor de UE.” (Presedintele Grupului la nivel inalt, Siim Kallas)

Cei doisprezece membri ai Grupului celor 12 experti la nivel inalt reprezinta autoritati nationale si regionale si sectorul privat, specialisti in gestionarea fondurilor UE. Din acest Grup face parte si un reprezentant al Romaniei, Iulia Hertzog, directorul Autoritatilor de Management ale programelor de cooperare teritoriala europeana din MDRAP.

Foto: Iulia Hertzog
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Comunicate de Afaceri

Comentarii

Cauta

Categorii populare