Comunicate de Afaceri

Salariile cresc fara sa miste piata

In cartierul bucurestean Titan, langa Mega Image, un apartament cu trei camere se vinde cu 37.000 euro. Acest anunt de mica publicitate reprezinta o super-stire, chiar daca spatiul se afla la ultimul nivel al unui bloc de 10 etaje.

Apartamente atat de ieftine aproape ca nu mai gasesti in Capitala nici sa dai cu tunul. In Drumul Taberei, trei camere costa in jur de 50.000 de euro, iar in Iancului – peste 60.000. Langa mall-ul din Vitan, pretul unei locuinte similare se indreapta catre 80.000, iar in zone centrale ca Unirii sau Piata Alba Iulia, suta de mii de euro nu mai este demult o suma considerata prea mare.

Preturile apartamentelor sunt prohibitive, daca le raportam la puterea de cumparare a populatiei. Pe piata functioneaza rationamentul ca persoanele cu venituri substantiale si-au facut rate pentru casa, si astfel s-a subtiat dramatic numarul potentialilor cumparatori. Totusi, pentru anul acesta se anunta o crestere a salariului mediu (in prezent in jur de 150 euro pe luna), fapt ce ar determina aparitia unui nou „val” de beneficiari.

Matematicianul Florin Colceag, care conduce o agentie imobiliara si o companie de constructii, arata ca fenomenul e mai complex decat pare: „Cresterea salariului mediu tine de rata inflatiei leului, in timp ce jocul investitiilor in imobiliare tine de acumularile de capital strain in Romania.

Sursa articol: baniinostri.ro

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare