Comunicate de Afaceri

Solutii pentru eficientizarea serviciului de salarizare

Acesta este motivul pentru care există furnizorii independenţi de servicii administrative. În măsura în care alegeţi furnizorul potrivit, firma dumneavoastră se va bucura de multiple beneficii, cel mai important dintre ele fiind optimizarea costurilor. O altă soluţie, care nu o exclude însă pe prima, o reprezintă achiziţionarea unui software de salarizare global, cum este cel oferit de TMF Romania (mai multe detalii găsiți aici: https://www.ucmsgroup.ro/solutii-software/software-salarizare/ ). Dar să analizăm cele două soluții pe rând:

Soluţii pentru externalizarea serviciilor de salarizare

1) Încheierea unui contract cu un furnizor local din fiecare ţară – Avantajul major este că acesta deţine cunoştinţe locale şi se va adapta rapid schimbărilor aduse legislaţiei din ţara respectivă

Dezavantajele acestei soluţii sunt investiţia imensă de timp necesară din partea echipelor de salarizare şi resurse umane şi barierele lingvistice. Nu în ultimul rând, din moment ce nu înţelegeţi legislaţia locală, înseamnă că sunteţi nevoit să aveţi încredere 100% în furnizorul local.

2) Alegerea unui agregator (firma globală ce subcontracteaza furnizorii locali) care să va pună la dispoziţie o platformă de gestionare a activităţii

Din perspectiva agregatorului, problemele uzuale sunt:
- lipsa de acces la furnizorii locali
- lipsa de flexibilitate – nu pot fi contractate rapid noi servicii sau nu se pot aduce schimbări în serviciile existente din cauza contractului deja existent între agregator şi furnizorul local
- nu vă vor putea asigura serviciul în locaţii în care furnizorul local ar pierde bani, deoarece sunt forţaţi să perceapă relaţia cu Dvs. ca fiind o relaţie de tip “unu-la-unu”. Practic, de cele mai multe ori, platformele pe care le oferă agregatorii nu sunt la propriu globale.

Cum se alege un software de salarizare global

Factorul cel mai important în alegerea unui software de salarizare global este conformitatea legislativă în ţările în care compania dumneavoastră se extinde. Achiziţionarea unei soluţii tehnologice scumpe şi presupunerea că aceasta va funcţiona la fel în orice altă ţară în care compania se exinde reprezintă o abordare profund eronată.

Alte criterii importante în procesul de selecţie al unui software global de salarizare sunt:
- eficiența din punct de vedere al costurilor
- nivelul adecvat de tehnologie
- uşurinţa cu care poate fi transferat către departamentele interne implicate.

Soluţia oferită de TMF Group

TMF Group propune o soluţie ce înglobează ce este mai bun din ambele sisteme: vă ajută să menţineţi conformitatea cu legislaţia locală şi va oferă platforme şi servicii de coordonare de cea mai bună calitate. Compania dumneavoastră lucrează cu o singură firma care se ocupă de toate problemele de salarizare.

Mai multe detalii despre soluțiile TMF Group găsiți pe site-ul companiei, https://www.ucmsgroup.ro
Social Media
Vezi toate articolele autorului: TMF Romania

Comentarii

Cauta

Categorii populare