Comunicate de Afaceri

Agentiile de turism intra pe Facebook

Modulul Facebook din noul IBE-ul MerlinX poate fi activat sau dezactivat direct de agentii de turism din aplicatia de gestiune a prezentei lor pe internet, iar metoda de promovare abordeaza componenta interactiva a retelei si nu cea de reclama pasiva.
Promovarea agentiilor de turism prin intermediul retelelor de socializare este vitala. Modalitatile de promovare in cadrul Facebook sunt nenumarate, de la generarea unui « bulgare de comunicare » (metoda cunoscuta drept « word of mouth » ) pana la reclama platita efectiv la accesarea link-ului de catre utilizator. « Majoritatea agentiilor care utilizeaza deja produsele MerlinX in activitatea de zi cu zi, in procesul de vanzare, cunosc importanta pe care o acordam mediului online. Impreuna cu acestea dezvoltam constant noi solutii tehnice, astfel incat agentiile sa aiba o prezenta cat mai activa pe internet. De altfel, studiile arata ca majoritatea turistilor cauta mai intai solutii de vacanta pe internet si, dupa ce au identificat potentiale variante ori cele mai convenabile alternative, se adreseaza agentiilor de turism pentru consultanta in vederea alegerii celei mai bune solutii si a achizitiei pachetului de servicii » a declarat Marius Cobarzan, Support Manager la MerlinX Romania.
Insistand asupra necesitatii prezentei in online a agentilor de turism, acesta a adaugat : «Utilizand gratuit modul Facebook din noul IBE, agentii de travel pot patrunde intr-o lume unde pana acum se aventurau doar operatorii foarte mari: cea a retelelor de socializare. Avantajul major este ca nu intra in discutie crearea unui cont de agentie ce necesita timp si bani pentru a fi actualizat constant sau pentru a fi promovat prin reclama platita. Utilizand IBE-ul MerlinX, turistii care viziteaza site-ul agentiei isi pot impartasi parerile despre unitatile de cazare direct prin contul lor de Facebook, atragand automat atentia celorlalti prieteni si cunostinte. Se mizeaza asadar pe adevaratul rol al retelei: acela de a permite interactiunea intre membri ei, de a genera discutii pe temele preferate, ori chiar de a prezenta realizari si planuri. In alte cuvinte: rolul de a genera vizibilitate agentiei in randul utilizatorilor. Iar unul dintre principalele subiecte ale retelelor de socializare a fost, este si va fi concediul ori vacanta. ». Managerul filialiei din Romania a GDS-ului MerlinX a concluzionat : « Alaturi de celalate module ale noului IBE – recenziile turistilor cu Zoover sau ofertele speciale dedicate – modulul Facebook ajuta agentiile de turism sa aiba o prezenta reala si actualizata pe internet, acolo unde astazi se afla potentialii cumparatori.»
MerlinX Sistem Romania este filiala romaneasca a sistemului de distributie pachete turistice – Leisure GDS – MerlinX (parte a grupului Sabre Travel Network) cu prezenta in statele europene. MerlinX interconecteaza toti turoperatorii si agentiile de turism active pe o anumita piata printr-o interfata comuna, creata special pentru o utilizare facila.
Produsele turistice a peste 300 turoperatori si furnizorii de servicii sunt distribuite catre mii de agentii de turism prin intermediul acestui sistem de rezervari. MerlinX, prin produsele sale B2B, IBE, MDS, etc., este o solutie de ultima generatie si orientata spre reducerea costurilor pentru industria turistica, bazandu-se pe proceduri standardizate. MerlinX este intr-o continua crestere si expansiune a pozitiei pe piata, prin abordarea tuturor segmentelor de travel. Portofoliul companiei este consolidat de noi proiecte domestice, precum si de proiecte la nivel european, pentru a putea face fata schimbarilor constante ale pietelor.

Marius Cobarzan
Sales & Support Manager MerlinX RO
contact@merlin-x.ro
www.merlin-x.ro
0040 264 40 27 27
Social Media
Vezi toate articolele autorului: D'Avantage Consult

Comentarii

Cauta

Categorii populare