Comunicate de Afaceri

4 lucruri de care sa tii cont inainte sa deschizi un restaurant

Rata de faliment a restaurantelor nou deschise  poate fi suficienta pentru a baga frica in orice antreprenor culinar in devenire. Unele estimari sugereaza ca, in medie, 9 din 10 restaurante noi se inchid in primul an. Daca intentionezi sa-ti deschizi o afacere foodservice, longevitatea nu este in nici un caz garantata, nici chiar daca dispui de un capital serios de pornire. Poti totusi sa iei masuri pentru a-i spori sansele de succes. Iata cum!

Cerceteaza piata

Cerceteaza piata inainte de deschidere. Desi cele mai multe orase mari iti pun la dispozitie oportunitati ideale pentru orice idee de afacerea ai avea, deschiderea unui restaurant de lux intr-o zona cu venituri mici are putine sanse sa fie un succes. Daca nu esti sigur de demograficele locale, foloseste-te de informatiile de la Biroul National de Statistica pentru a stabili care este cea mai potrivita zona pentru tine. De asemenea, studiaza concurenta. Daca planifici, de exemplu, sa-ti deschizi un restaurant cu specific Italian intr-o zona in care exista deja cateva localuri de acest tip, asigura-te ca oferta sau conceptul abordat de tine va fi diferit pentru a starni curiozitatea potentialilor clienti.

Marje si flux de numerar

Restaurantele sunt afaceri bazate pe plati in numerar, de aceea este important sa mentii un control atent al fluxului de numerar. Asigura-te ca stabilesti corect valoarea alimentelor pe care le vinzi pentru a acoperi cheltuielile si ca ai intotdeauna suficiente lichiditati in afacerea ta pentru a-i mentine continuitatea. Desi poate fi dificil sa  intuiesti vanzarile si veniturile atunci cand abia ai deschis, monitorizeaza saptamanal fluxul de numerar si profiturile nete, si fa modificarile necesare atunci cand este nevoie. Fii atent totodata si la platile catre furnizori si personal, achizitionarea de noi mobiliere comerciale si echipamente profesionale de bucatarie (masini de gatit, friteuze pe gaz, grilluri, vitrine frigorifice etc.) si la strategiile de pret.

Personal

Angajeaza un bucatar cu experienata si reputarie bine stabilita. Acest lucru nu presupune alegerea unei celebritati in domeniu. Opteaza totusi pentru un profesionist cu o experienta anterioara similara. Asigura-te ca personalul ales pentru sala este bine instruit, competent si are cunostine despre alimentele si preparatele pe care le comercializezi. Este foarte putin probabil ca un client sa se intoarca daca personalul tau nu cunoaste meniul si ii ofera servicii slabe.

Ingrediente şi meniu

Foloseste ingrediente proaspete, din surse locale. Pe langa faptul ca este un bun punct de vanzare, acest lucru va reduce cantitatea de deseuri comparativ cu utilizarea produselor alimentare congelate en-gros. Lucreaza cu bucatarul tau pentru a crea impreuna un meniu sezonier scurt, dar bine gandit, si adauga frecvent preparate speciale. Un meniu supraaglomerat şi complicat va deruta clientii. Pastreaza-l concis si simplu!

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Promovare online

Cauta

Categorii populare