Comunicate de Afaceri

Cum amenajezi un coffee-shop modern: birou și spațiu de învățare

Te-ai perfecționat în arta espresso-ului perfect, dar asta nu e suficient pentru o cafenea de succes: designul unui coffee shop este crucial pentru a atrage clienți și, mai mult de atât, pentru a-i face să se întoarcă. Iar dacă ești un millenial sau gen. Z, deja știi noua tendință: ne place să ne mutăm biroul în cafenea. 

Mai ales cu lucratul de acasă de anul trecut, am înțeles cât de multe ne crește eficiența atunci când schimbăm mediul, așa că nu mai e o noutate să îți iei laptopul în ghiozdan și să te așezi la masa din cafeneaua favorită. Însă cum conturezi o cafenea astfel încât să fie...laptop-friendly? 

Coffee shop-ul modern e birou și spațiu de învățare în același timp - studenți, oameni de corporație și freelanceri aleg să își desfășoarea activitatea la cafenea, cu un zgomot alb de cafea proaspăt măcinată pe fundal. Iar când vine vorba de design interior cafenele work-friendly, există câteva rigori de care să ții cont. 

  • Concept și ambianță

Primul lucru de care vrei să ții cont în conturarea unei cafenele este conceptul - dacă ai decis că vei avea o cafenea work-friendly este perfect, însă nu suficient: trebuie stabilite toate detaliile brandului tău. Ce cafea vei servi, în ce gamă de prețuri te vei încadra, vei accepta și accesul cu animale în interior etc. 

Gândește-te la mediul în care este amplasată cafeneaua: dacă vrei să conturezi un coffee-shop work-friendly într-un cartier în care media de vârstă este 60-70 ani, poate ar trebui să îți reconsideri alegerea. 

Odată ce îți cunoști conceptul, urmează să te gândești la ambianța pe care o vei crea cu ajutorul: culorilor, luminii, acusticii și chiar a mirosurilor din cafenea. Fiecare dintre aceste coordonate impactează clienții. Vrei să conturezi un spațiu intim, extrem de bine configurat, pentru lucru individual, sau un spațiu care să încurajeze lucrul colaborativ? Toate aceste detalii trebuie stabilite încă de la început. 

  • Stimularea eficienței și creativității

De ce ne dorim să lucrăm de la cafenea, și nu de acasă? Răspunsul e simplu: pentru că ne e greu să asociem casa cu productivitatea. De aceea, un coffee-shop în care să lucrezi trebuie să îți provoace creativitatea și eficiența; ce înseamnă asta? 

Muzica de fundal nu poate fi dată la un volum foarte ridicat, pentru că cei care îți trec pragul s-ar încurca în gânduri. Pereții pot fi decorați cu citate inspiraționale, iar cărțile nu au voie să lipsească din decorul cafenelei tale. Într-un coffee-shop dedicat lucrului, este important să fie evitate distragerile - un televizor nu își are locul aici, de exemplu. 

Este important să stimulăm eficiența, creativitatea și productivitatea și cu ajutorul culorilor - psihologia culorilor este realmente fascinantă. Albastrul ne face mai eficienți, iar galbenul și roșul ne stimulează creativitatea.

  • Gagdet-friendly

Dacă coffee-shop-ul tău este work-friendly, atunci trebuie să fie, cu siguranță, și gadget friendly. Ce înseamnă asta? Că trebuie să ai în vedere confortul clienților în ce privește conectivitatea; conexiunea la Internet trebuie să fie una bună, iar parola să fie ușor accesibilă. 

Mai mult decât atât, poate cele mai relevante „decorațiuni” sunt prizele - care trebuie să fie generoase numeric (o singură priză la trei mese nu ar fi suficientă); atunci când ajungi în faza de proiectare mobila la comanda bucuresti, e important să ai în vedere încorporarea elegantă a prizelor în mobilier, astfel încât aspectul final să fie estetic. 

În final, o cafenea work-friendly este conturată de o atmosferă calmă, care reușește să îi amplaseze pe clienți într-un mindset de lucru - designul de interior într-o astfel de cafenea trebuie să fie nu doar estetic, ci și extrem de funcțional, modular, ca să permită atât lucrul individual, cât și cel colaborativ. Iar ambianța? Ambianța trebuie să ne facă să vrem să ne-apucăm de treabă.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LPN MEDIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare