Comunicate de Afaceri

Cuptorul cu convecție de mare ajutor în multe unități HoReCa

Când cumperi echipamente profesionale pentru un restaurant, brutărie sau cofetărie, întotdeauna apare întrebarea: ce echipament ar trebui să fie preferat? Din ce în ce mai mulți oameni aleg între modelele de cuptoare cu abur și cuptoare cu convecție. Principiile de funcționare ale dispozitivelor sunt în mare măsură similare, dar sunt încă achiziționate în scopuri diferite.

De ce merită să alegi un cuptor cu convecție?

Cuptorul cu convecție este un echipament modern pentru gătirea unui număr mare de feluri de mâncare și coacere. Este un fel de cuptor in care aerul cald este distribuit uniform in spațiul interior, iar proprietățile benefice ale produselor se păstrează pe cât posibil la folosirea tratamentului termic.

În plus, vasele în cuptoarele cu convecție sunt pregătite suficient de rapid și cu risc minim de ardere, astfel încât aceste dispozitive sunt folosite în bucătăria aproape oricărei unități de catering moderne. În magazinul online TC Romania Crown Cool poți achiziționa cuptoare de convecție fiabile și eficiente de la cele mai bune mărci.

Cuptoarele cu abur și cuptoarele cu convecție au o serie de caracteristici similare:

  • Ambele dispozitive au ventilație puternică pentru convecție.
  • În plus, au un mod de abur. 

Principiul de funcționare a unui cuptor cu convecție

Acesta este un cuptor echipat cu elemente de încălzire și ventilatoare pentru amestecarea aerului în interiorul camerei de lucru. Se încălzește destul de repede și uniform, ceea ce permite dispozitivului să gătească multe produse pe mai multe tăvi de copt în același timp. Și cu siguranță nu ar trebui să îți faci griji legat de calitatea produselor la unele dintre niveluri (superior, inferior sau mijlociu). Nu te va dezamăgi. Toate preparatele se coc la fel de bine.

De regulă, dispozitivul are două butoane de control care vor ajuta la reglarea temperaturii și a timpului de gătire. Este simplu de utilizat. Tot ceea ce este necesar personalului este să pornească dispozitivul și să seteze programul dorit.

Cuptoarele cu convecție pot fi echipate cu o opțiune suplimentară sub formă de injecție de abur. Începe cu doar câteva minute înainte de sfârșitul lucrării. Potrivit experților, această funcție este necesară doar pentru coacerea pâinii, deoarece o ajută să obțină o crustă crocantă.

Principiul de funcționare al aburului mixt

Principalele asemănări și diferențe dintre un cuptor cu abur combinat și un cuptor cu convecție este că acesta din urmă este echipat cu elemente de încălzire și ventilatoare. Ca urmare, temperatura din camera de lucru este uniformă. Produsele sunt încărcate și aici pe mai multe tăvi de copt, care sunt așezate una sub alta.

O parte integrantă a dispozitivului este sistemul de umidificare cu abur. Acesta variază și depinde de model. În unele dispozitive, apa este injectată în turbină, unde este rapid transformată în abur. Altele sunt echipate cu un cazan special, de unde aburul intră în camera de coacere. La rândul său, un senzor special monitorizează aici nivelul de umiditate și viteza de alimentare.

Pentru a controla cuptorul, cu siguranță nu ai nevoie de cunoștințe speciale, oricine se va înțelege cu dispozitivul de gătire respectiv. Funcționarea cuptorului este automatizată și practic nu necesită intervenție umană.

Cum alegi cuptorul cu convecție potrivit?

Pentru a cumpăra un cuptor cu convecție care este cel mai potrivit pentru bucătăria ta, merită să iei în considerare o serie de parametri:

  • Tipul de muncă. Într-un cuptor cu injecție cu convecție, apa este pulverizată pe dispozitivele de încălzire, ceea ce provoacă formarea de abur. Poate fi destul de compact. Modelele fără generare de abur funcționează doar prin deplasarea aerului cald ventilat. Se folosește de obicei în unități mici.
  • Vedere la panoul de control. Poate exista o versiune mecanică tradițională cu butoane și un set mic de moduri sau un panou tactil cu o gamă largă de opțiuni.
  • Numărul de caracteristici. Pentru un cuptor cu convecție modern este deosebit de important să existe o funcție de umidificare cu abur, care determină gradul de pierdere de umiditate de către produsele preparate. Funcția de autocurățare nu va fi de prisos, pentru că simplifică menținerea curată a aparatului.
  • Numărul de niveluri. Dacă vorbim de o mică unitate de catering, atunci te poți descurca cu doar câteva tăvi de copt, în timp ce în punctele cu volume mari de produse, uneori sunt necesare 10 sau chiar 15 nivele pentru tăvi.

Ai și tu nevoie de un model performant de cuptor cu convecție pentru unitatea ta HoReCa? Alege-l de pe tcromania.com chiar acum!

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare