Comunicate de Afaceri

Mobila HoReCa de calitate, șansa unui profit sporit

Mulți clienți se întreabă care este diferența dintre mobila horeca și mobilierul rezidențial.

La urma urmei, în linii generale, un scaun este tot un scaun, iar o masă tot o masă rămâne, indiferent de locul amplasării: într-o casă sau într-un spațiu comercial de alimentație publică.

Unii dintre cumpărătorii de mobilier au ajuns ca să aleagă (greșit!) piese rezidențiale pentru cafenele, restaurante, baruri. Ei ar trebui să cunoască faptul ca există diferențe semnificative între cele doua tipuri de piese de mobilă: scaune, mese, tejghele de bar, rafturi etc.

Mai ales în materie de mobilier HoReCa este esențială firma de unde se comanda mobila pentru dotarea acestor spații comerciale. Trebuie pornit de la ideea că un mobilier dintr-un restaurant, un bar sau alt tip de unitate de alimentație publică este mult mai frecvent utilizat, chiar și 10 - 12 ore pe zi. Iată de trebuie o mobilă pe comandă  trebuie să fie nu doar aspectuoasă, dar în egală măsură și foarte solidă.

Utilizarea foarte frecventa a dotărilor de tip mobilier HoReCa poate ca să slăbească integritatea acestora, să le facă să se deterioreze rapid, dacă nu sunt calitative.

În plus, mai trebuie avut în vedere și alt aspect: atunci când se alege un scaun pentru casă, pe care se vor așeza doar locuitorii acelui imobil sau cel mult rudele și prietenii, nu același lucru se întâmplă cu un scaun de restaurant, pe care se vor așeza  persoane cu diverse conformații și greutăți. Este foarte important ca scaunele HoReCa să poată găzdui inclusiv persoanele supraponderale.

La majoritatea firmelor care confecționează mobilă pe comandă există diferențe între produsele pentru spațiile comerciale și cele rezidențiale. În primul rând este vorba de construcție, mobilierul comercial fiind făcut ca să reziste utilizării intense și manipulării cu mai puțină atenție decât cel rezidențial. Materialele din care este realizat trebuie să aibă o duritate mai mare, să fie de mai bună calitate.

Producătorii de mobilă cu cadru din metal, de exemplu, folosesc țevi cu diametrul mai mare la piesele HoReCa, decât în cazul producerii de mobilier pentru locuințele rezidențiale.

Mobila din lemn pentru casele particulare este fabricată de obicei din esențe mai ieftine și mai moi (deși nu este o regulă generală), spre deosebire de mobilierul din lemn comercial care se confecționează din esențe mai rezistente, dar și mai scumpe.

Tapițeriile scaunelor, canapelelor HoReCa trebuie să fie și ele mai rezistente la rupere, de aceea se utilizează mai degrabă vinilinul în loc de piele naturală sau acrilul în loc de țesături din bumbac.

Până și dulapurile sau rafturile suspendate sunt consolidate cu elemente suplimentare, deoarece trebuie să suporte o greutate importantă și să aibă o stabilitate cât mai mare.

Mobilierul comercial la comandă poate costa mai mult decât mobilierul rezidențial, dar având în vedere frecvența utilizării lui, dacă se face un calcul, se va dovedi că este mai rentabil pe termen lung.

Cu cât este mai calitativ, cu atât se poate folosi o perioadă mai îndelungată și se va schimba mai rar. Mobilierul comercial se folosește de regulă de cel puțin 10 – 20 de ori mai mult decât mobilierul rezidențial, dar costurile sale sunt în general doar de doua sau trei ori mai mare decât al pieselor rezidențiale de același tip, ceea ce le face foarte rentabile pentru restaurante, cafenele, ceainării, baruri pentru hoteluri.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare