Comunicate de Afaceri

Pas cu pas: Decorati un perete de balcon cu fructe si legume

Cum sa decorati un perete de balcon cu fructe si legume…
Doriti sa cultivati fructe si legume, dar locuiti intr-un apartament si nu aveti destul spatiu pe balcon pentru ghivece si jardiniere? Puteti sa utilizati ferastraul compact DSM20™ pentru a taia tijele din aluminiu, apoi puteti sa le sudati si sa creati o structura pentru sustinerea ghivecelor si in scurt timp veti avea un perete decorat cu fructe si legume pe partea luminata de soare a balconului. Consultati ghidul nostru pas cu pas de mai jos.

Uneltele necesare:
Ferastraul compact Dremel DSM20™ cu ghidaj de taiere DSM840 si disc de taiere metal si plastic DSM510

Unealta multifunctionala Dremel 3000 cu perie de otel inoxidabil 530, mandrina Dremel SpeedClic SC402 si disc de taiere a metalului Dremel SpeedClic SC456

Arzator Dremel Versaflame

Alte materiale necesare:
Electrozi de sudura aluminiu
Tija abraziva din otel inoxidabil
4 suporturi din metal, ochelari de protectie
14 tije din aluminiu cu lungimea de 1 metru si diametrul de 6 milimetri
Ghivece
Pamant pentru plante
Lastari de rosii, ardei si capsuni
Ruleta
Hartie si creion, banda adeziva din hartie


Grad de dificultate: 4 stele – nivel avansat

Pasul 1

Masurati spatiul disponibil de pe perete si efectuati schita dorita pe o foaie de hartie. Schita noastra are inaltimea de 137 de centimetri si latimea de 51,4 centimetri.

Pasul 2

Apoi utilizati ferastraul compact Dremel DSM20 si discul de taiere metal si plastic DSM510 pentru a taia sase tije din aluminiu cu lungimea de 50 de centimetri, fixandu-le bine fie pe masa de proiect Dremel, fie pe un banc de lucru asemanator. Acestea vor deveni inelele, avand un diametru exterior de 16,5 centimetri, care vor sustine ghivecele.

Pasul 3

Apoi indoiti fiecare tija, astfel incat sa formati niste cercuri. Fixati patru suporturi din metal pe bancul de lucru, pentru a sustine inelul pe care doriti sa-l sudati. Sudati cele doua extremitati ale inelului cu ajutorul arzatorului Dremel Versaflame. Pentru aceasta, mai intai curatati suprafetele cu ajutorul uneltei multifunctionale Dremel 3000 cu perie din otel inoxidabil 530 pentru a inlatura rugina, praful etc.

Apoi incalziti cele doua extremitati ale inelului pana la punctul de topire cu ajutorul arzatorului Dremel Versaflame. Aplicati electrodul de sudura pe fiecare extremitate a inelului. Atunci cand extremitatea inelului are o temperatura suficient de ridicata, electrodul de sudura se va topi pe aceasta.

Apoi, cat timp picatura de material de adaos este inca topita, slefuiti electrodul de sudura cu o tija abraziva din otel inoxidabil pentru a inlatura stratul de oxid format sub stratul topit de material de adaos. Acest lucru permite stratului de material de adaos sa se imbine cu tija de aluminiu. Inchideti inelul si fixati cu ajutorul unei cleme Dremel cu tija sau ceva similar, apoi incalziti pana cand materialul de sudura ajunge din nou la punctul de topire, iar cele doua suprafete se vor imbina. Daca este necesar, adaugati mai mult material de sudura. Pe YouTube puteti gasi materiale video utile cu instructiuni corespunzatoare.

Pasul 4

Utilizati o tija din aluminiu cu lungimea de un metru pentru a forma linia verticala a spalierului. Fixati primul inel la distanta de 6,5 centimetri fata de capat, fixati cel de-al doilea inel la 50 de centimetri, iar pe cel de-al treilea la 93,5 centimetri. Repetati operatiunea cu o alta tija din aluminiu cu lungimea de un metru.

Pasul 5

Taiati 3 bucati de 50 de centimetri lungime dintr-o tija din aluminiu cu ajutorul ferastraului compact Dremel DSM20 cu disc de taiere metal si plastic, ca la pasul precedent. Acestea vor forma barele orizontale. Marcati punctele de imbinare dintre barele verticale si cele orizontale la distantele de 12,5, 25 si 37,5 centimetri. De asemenea, efectuati marcaje pe barele verticale pe care ati sudat inelele, la 0 cm, la 44 de centimetri si la 87,5 centimetri, pentru punctele de imbinare cu barele orizontale. Apoi sudati barele orizontale la barele verticale.

Dupa care, cu ajutorul arzatorului Dremel Versaflame, sudati doua tije din aluminiu cu lungimea de un metru de o parte si de cealalta, pentru a forma barele verticale exterioare. Curbati in forma de arc alta tija din aluminiu cu lungimea de un metru pentru a forma partea superioara a structurii. Noi am curbat tija in jurul unui capac de cos de gunoi. Sudati capetele barelor verticale exterioare. Sudati o tija din aluminiu de un metru lungime de o bucata pe care ati taiat-o la lungimea de 36,5 centimetri pentru a crea bara verticala centrala, apoi sudati toate punctele de imbinare. Adaugati doua sectiuni verticale de 32,5 centimetri si sudati. La final, sudati cate doua tije de sustinere de 11 centimetri pentru fiecare dintre cele 6 inele, prin urmare fiind necesare 12 tije de sustinere.

Pasul 6

Dupa ce ati construit structura, creati un decor cu frunze pe o ramura si sudati-l la partea superioara, sub arc. Pentru aceasta, taiati o tija din aluminiu cu lungimea de 80 de centimetri, indoiti-o manual la mijloc in forma de V, curband si extremitatile pentru a imita niste tulpini, pe care veti fixa frunzele din metal. Pentru a obtine frunzele, desenati-le si taiati-le dintr-o foaie de aluminiu foarte subtire, cu grosimea de 1 milimetru, cu ajutorul uneltei multifunctionale Dremel 3000, cu mandrina EZ SpeedClick SC402 si disc de taiere metal SC456, apoi sudati-le pe tijele din aluminiu in forma de tulpini cu ajutorul arzatorului Dremel Versaflame.

Pasul 7

Puteti pastra culoarea argintie a aluminiului sau puteti vopsi in negru, pentru a crea un contrast cu peretele. Montati structura din metal pe perete cu ajutorul unor carlige sau al unor suporturi din metal. Plantati, de exemplu, capsuni, ardei iuti sau rosii si plante aromatice in ghivece din ceramica sau plastic si asezati-le in suporturile pentru ghivece ale structurii. Puteti instala si niste ghirlande de beculete, pentru a petrece seri placute pe balcon.



Despre Dremel

Dremel este unul din brand-urile companiei Robert Bosch, fiind dedicat utilizatorilor pasionati de proiecte de DIY, precum restaurarea automobilelor, prelucrarea lemnului, realizarea modelelor si alte hobby-uri creative.

Prima unealta multifunctionala rotativa Dremel a fost inventata cu peste 75 de ani in urma si, de atunci, Dremel a devenit pe plan international un brand renumit, asigurand produse pentru o mare varietate de utilizatori.

Unealta multifunctionala rotativa Dremel a devenit cea mai vanduta unealta multifunctionala din lume, reprezentand angajamentul companiei pentru inovatie si calitate. Produsele principale din gama Dremel sunt uneltele multifunctionale rotative, care lucreaza la viteze inalte, fiind versatile si putand fi folosite cu peste 150 de accesorii sau atasamente Dremel.
Produsele Dremel usureaza munca in cadrul proiectelor detaliate si extrem de complexe, fie ele proiecte creative sau functionale, atat pentru utilizatorii profesionisti, cat si pentru utilizatorii pasionati de proiectele de DIY.
Pentru mai multe informatii, puteti accesa paginile de internet: www.dremel.ro sau www.bosch.com.ro.

Contact pentru jurnalisti:
Eleni Sefel - Tel.: + 40 021 4057529

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Robert Bosch SRL

Comentarii

Cauta

Categorii populare