Comunicate de Afaceri

Primul Leisure IBE cu continut romanesc la Targul de Turism

Cunoscut drept unul dintre principalele sisteme de distributie globala a pachetelor de servicii turistice, MerlinX este un leisure GDS (Global Distribution System) dezvoltat de compania DCS in Germania, inca de acum 14 ani. In mod practic, sistemul MerlinX permite realizarea unei conexiuni B2B intre turoperatori si agentiile de turism, astfel incat toate ofertele organizatorilor de vacanta sa poata fi vizualizate si rezervate in timp real, de catre agentii de turism. Dupa implementarea lui in tari precum Germania, Franta, Olanda, Austria, Polonia sau Slovacia, MerlinX lanseaza la Targul de Turism primul Leisure IBE romanesc (Internet Booking Engine pentru vacante).

Pe fondul restructurarii bugetelor de comunicare si a reducerii masive a cheltuielilor alocate promovarii, tiparirea traditionalelor cataloage turistice cu oferte de preturi este un cost ce nu se mai justifica, atat pentru turoperatorii europeni cat si pentru cei romani. Trendul actual prezent in randul a tot mai multi operatori este de a inlocui listarea cataloagelor cu incarcarea directa a ofertelor turistice pe website-ul propriu. “Dezavantajele acestui proces sunt insa evidente pentru un agent de travel deoarece procesul de vanzare devine extrem de dificil iar timpul petrecut in faza de ofertare (introducerea in sistem a ofertelor de vacante) este indelungat si denota ineficienta” declara Andrei Petrescu, Sales&Suport Manager MerlinX Romania. IBE-ul MerlinX este singura solutie integrata ce permite importul automat al ofertelor turoperatorilor romani, maghiari, austrieci sau germani direct in website-ul agentiilor de turism cu care acestia au contracte de revanzare. In felul acesta, clientii sunt favorizati si pot accesa cu incredere paginile de internet ale agentiilor de turism pentru ca vor gasi in scurt timp toate ofertele existente pe piata la acea data, importul lor facandu-se automat, impreuna cu descrierile si pozele hotelurilor.

Procesul de import al ofertelor turoperatorilor romani in sistemul de distributie MerlinX, deja demarat si totodata prezenta in premiera a MerlinX in Romania, descriu startul acestui proiect european de distributie a produselor turistice romanesti in pietele emergente. Astfel, produsele de turism intern ale turoperatorilor romani (agentii de incoming) pot fi vizibile in cadrul a peste 25.000 de agentii de travel din Germania, Austria, Polonia sau alte tari europene.

“Avantajul major al unui GDS este accesul la informatia corecta si imediata referitoare la pachetele de servicii turistice existente pe piata unei tari. Daca in cazul ticketingului exista mai multe GDS-uri in Romania inca de acum 10 ani, MerlinX este primul GDS leisure, cu reprezentanta in Romania, care face conexiunea intre turoperatorii romani si agentiile de turism” a declarat Andrei Petrescu, MerlinX Romania. “Prin intrarea pe piata autohtona a sistemului de rezervari MerlinX, turismul romanesc are sansa de a face un mare pas spre informatizarea si eficientizarea procesului de vanzare a serviciilor turistice. Mai mult, pentru prima data va exista posibilitatea ca agentii de travel sa vizualizeze si ofertele turoperatorilor romani intr-un singur loc, rezervand astfel pentru clientii lor produsele la cel mai bun raport calitate-pret. In plus, se vor reduce drastic costurile administrative ale agentiilor de turism si ale turoperatorilor, beneficiarul final fiind de fapt clientul ce va avea informatia completa la preturi mai bune “ a mai adaugat managerul MerlinX.

MerlinX Sistem este o companie romaneasca ce promoveaza si sustine sistemul de rezervari online MerlinX. Acest sistem ofera posibilitatea de interconectare intre toti turoperatorii si agentiile de turism active pe o anumita piata printr-o interfata comuna , creata special pentru o utilizare facila.
Produsele turistice a peste 210 turoperatori si furnizorii de servicii sunt distribuite catre mii de agentii de turism prin intermediul acestui sistem de rezervari. MerlinX este o solutie online de ultima generatie si orientata spre reducerea costurilor pentru industria turistica, bazandu-se pe proceduri standardizate. MerlinX este intr-o continua crestere si expansiune a pozitiei pe piata, prin abordarea tuturor segmentelor de travel. Portofoliul companiei este consolidat de noi proiecte domestice, precum si de proiecte la nivel european, pentru a putea face fata schimbarilor constante ale pietelor.

Georgiana Corsau
PR Account Executive
D\'Avantage Consult
georgiana.corsau@davantage.ro
0740 306 603
Social Media
Vezi toate articolele autorului: D'Avantage Consult

Comentarii

Cauta

Categorii populare