Comunicate de Afaceri

Proiect cu fun în bucătării, generații digitale și ceva antropologie gastronomică, marca Cronicari Digitali: Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători?

„În 2022 am iesit din case și am mâncat în oraș, în călătorii, în vacanțe, adesea împărtășind cu prietenii, pe rețelele sociale, cam tot ce am descoperit gustos. Dar asta nu ne-a despărțit de bucătăria proprie, fie inovativă sau nostalgică.

Cronicari Digitali, platforma culturală în mediul digital creată de Zaga Brand și Asociația Humart, dă startul primei etape a proiectului gastronomic , Aminitiri Gustoase, competița dedicată Meselor Festive, care începe online și se termină în bucătărie, apoi la masă cu toți cei dragi”, declară Silvia Teodorescu, coordonatoare Cronicari Digitali și managing partner Zaga Brand.

Pentru că în curând se deschide sezonul sărbătorilor de iarnă, până pe 28 noiembrie toți cei inspirați de tema concursului, de la food lovers, la bucătari profesioniști sau amatori, sunt invitați să publice pe conturile personale de Instagram și/sau Facebook o imagine (poate fi fotografie, reel sau video) cu ingredientele sau produsul final având ca temă ”rețetă festivă”.

Postările trebuie însoțite de un text care să cuprindă cantitățile și etapele de preparare, dar și povestea din spatele preparatului alături de tagul @AmintiriGustoase completat cu unul sau toate tagurile sponsorilor cătegoriilor de concurs, pentru a putea fi jurizată înscrierea. Toate detaliile sunt oferite pe contul de Instagram @amintirigustoase: http://bit.ly/3Vmfmis.

Participanții la competiție pot urca postările cu rețeta propusă până la finalul zilei de 28 noiembrie.Ei pot înscrie oricâte preparate doresc într-una sau în toate categoriile de concurs: Aperitive (reci sau calde)& amuse-bouche, Feluri principale, Deserturi.

17 jurați și 49 de premii...doar începutul

Competiția din social media care va colecta rețete pentru mese festive de la utilizatorii digitali, va fi urmată de o jurizare riguroasă realizată de nu mai puțin de 17 jurați, chefs, experți și influencers din domeniul Food

Creatori de conținut - Ciprian Muntele @muntele, Alina Muntele @ciocolatasivanilie, Răzvan Moței, @razvanmotei, Adrian Dan @adrian.dan.ro, Pia Marina Voicu @piamarina, Andreea Jugănaru @andreeachinesefood, Marian Ciufu @influentaran, Elena Popa @sweets&others, Dana Burlacu @prajituricisialtele;

Chefs & cooks - Liviu Lambrino @liviu.lambrino, Nico Lontras @nicolontras, Mihai Toader @mihai.iosif.toader, Alina Săftulescu @kibutgarana;

Experți în gastronomie: Cosmin Dragomir @cosmindragomir_gastroart, Adriana Sohodoleanu @adriana_sohodoleanu, Cezar Ioan @cezar_vinul.ro, Sergiu Vasile @Utopia Balcanică.

Este prima etapă a proiectului care va premia cu 49 de premii valoroase cele mai bune preparate pentru Mese Festive.

Creatori și chef celebri intră offline într-un cooking contest alături de câștigători

Înainte de sărbători, în decembrie, creatori și chef celebri vor trece din online în offline într-un cooking contest alături de câștigătorii competiția ”AMINTIRI GUSTOASE: REȚETE FESTIVE”.

 Organizatorii își propuna să aduca jurații, alături de câștigătorii din mediul digitali, direct în offline, pentru o experiență cât mai reala de cooking contest (se vor găti 5 rețete pentru o masă festivă), dar și pentru „cel mai frumos și intim moment de cunoaștere între oameni care se văd pentru prima dată- statul la masă și mâncatul împreuna”, într-un experiment relaxant ce pune față în fața mai multe generații, după cum declară Silvia Teodorescu, Cronicari Digitali. În decembrie, workshopul de Cooking AMINTIRI GUSTOASE va fi susținut de  Cosmin Dragomir, GastroArt, Chef Liviu Lambrino, Alina Muntele (aka CiocolatăsiVanilie), Alina Săftulescu (chef Kibuț, Gărâna).

Amintiri Gustoase va continua în 2023 proiecte ample care adună rețete și surse de informare în zona de Food& Beverage.

Competiția ”AMINTIRI GUSTOASE: REȚETE FESTIVE” și Workshopul de Cooking AMINTIRI GUSTOASE sunt organizate de agenția Zaga Brand, prin platforma Cronicari Digitali, powered by Electrolux, Lidl și Delaco. Partener pentru visual storytelling este Samsung România. Proiectul este suținut de Sezamo, Unisol, Matache Măcelaru, Metaxa și dr Gerard. 

”AMINTIRI GUSTOASE: REȚETE FESTIVE” va deschide oficial sărbătorile de iarnă cu gusturi bune, curatoriate de un juriu de excepție, oferind inspirație pentru toți cei care sunt în căutarea unor rețete pe care să le completeze  în bucătărie cu inventivitate și gust.

Zaga Brand, agenția care a inițiat proiectul Amintiri Gustoase, parte din paltforma Cronicari Digitali, a câștigat în această lună, la PR Award, patru noi premii la ediția aniversară a celei mai importante competiții a profesioniștilor din PR. Zaga Brand a fost recompensată cu gold pentru Digital PR și silver pentru Corporate Communication, Media Relations & Influencer Relations și Events.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Zaga Brand

Cauta

Categorii populare