Comunicate de Afaceri

Scaune din lemn pentru bucatarie - argumente pro si contra

De foarte mult timp lemnul a fost principalul material utilizat pentru productia de mobilier destinat bucatariilor, datorita faptului ca acesta este foarte usor de prelucrat. Scaunelor din lemn li se pot da orice forma se doreste, iar diversele parti componente ale acestora pot fi asamblate extrem de facil.

Scaunele din lemn pentru bucatarie nu isi pierd niciodata valoarea si atractivitatea, chiar daca industria mobilei practica de mai mult timp utilizarea altor materiale, cum ar fi plastic, diverse metale (fier, aluminiu) pentru fabricarea mobilierului de bucatarie. In consecinta, de ce scaunele din lemn sunt inca apreciate atat de mult? Trebuie sa discutam despre acest lucru mai detaliat.

Avantaje scaune lemn bucatarie

La fel ca orice alta piesa a mobilierului de bucatarie ce poate fi cumparata in acest moment, scaunele din lemn au o lista destul de lunga de avantaje, precum si cateva dezavantaje. De fapt, aceste caracteristici ale mobilierului din lemn pentru bucatarie sunt determinate de specificul materialului de fabricatie.

Principalul avantaj al mobilierului din lemn este rezistenta sa ridicata. Bineinteles, aceasta depinde de tipul esentei de lemn folosite, dar chiar si cele mai ieftine scaune din lemn pentru bucatarie au o marja suficienta de siguranta, pentru a suporta timp indelungat greutatea unui corp uman.

In plus, lemnul poate fi decorat cu diferite sculpturi si modele fara nici o dificultate. Usurinta sa de procesare deschide o larga gama de posibilitati atat pentru designeri, cat si pentru persoanele care se angajeaza in asamblarea acestui tip de mobilier. Un scaun din lemn este usor de transformat intr-o adevarata opera de arta, cu un efort minim si avand la dispozitie doar cateva unelte standard de tamplarie.

Lemnul ofera scaunelor de bucatarie o mare varietate de modele. La vanzare in magazinul online ScauneCuSpatar puteti gasi chiar si scaune din lemn pentru bucatarie destinate copiilor mici care, din punct de vedere al rezistentei si sigurantei, sunt semnificativ superioare modelelor realizate din plastic.

Dezavantajele scaunelor din lemn pentru bucatarie

Principala problema a scaunelor din lemn pentru bucatarie poate fi considerata rezistenta sa destul de redusa la umezeala. De exemplu, este necesar sa se monitorizeze cu atentie starea vopselei aplicate pe scaunele din lemn, deoarece umezeala poate patrunde in cele mai mici fisuri, incepand astfel un proces ireversibil de deteriorare a materialului lemnos.

De asemenea, exista anumite vulnerabilitati la care sunt predispuse scaunele din lemn. Practic, aceste piese de mobilier utile depind de tipul si materialul din care sunt facute elementele de imbinare, fiind direct legate de fiabilitatea si durabilitatea acestora. Atunci cand este deformat, lemnul nu isi recapata forma, prin urmare, nu este recomandat sa slabiti elementele de fixare ale scaunelor din lemn sau sa permiteti asa-zisul 'joc' al acestora. Cu cat scaunul se clatina, cu atat amplitudinea vibratiilor devine mai mare, deoarece elementele de fixare slabite deterioreaza lemnul in timp. Drept urmare, un scaun din lemn se poate dezasambla pur si simplu sub greutatea proprietarului sau la un moment dat, daca nu aveti grija de buna fixare a elementelor de imbinare.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LPN MEDIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare