Comunicate de Afaceri

Sugestii de expunere a marfurilor intr-un magazin

Intr-un spatiu in care se vand marfuri, asa cum este un supermarket, o cofetarie sau o patiserie, toate detaliile conteaza, de la modul de expunere a produselor, la intensitatea luminii si la culorile predominante folosite in prezentare. Expertii in vanzari sugereaza ca organizarea rafturilor sa fie cat mai simpla, sa se profite de toate accesoriile de merchandising si sa se respecte regulile de aranjare a produselor pe rafturi, pentru a oferi clientilor o experienta cat mai placuta de cumparare. Spre exemplu, este indicat ca pe rafturile de sus sa se plaseze produsele mai scumpe, iar pe cele de jos, marfurile cu pret mai mic. Iata cateva dintre cele mai simple principii pentru prezentarea marfurilor!

Atunci cand intra in magazin, clientii se indreapta spre partea dreapta, de aceea pe rafturile din aceasta zona este indicat sa fie asezata marfa de sezon, urmand ca produsele generale si restul alimentelor sa fie puse pe rafturile dintr-o zona separata a magazinului.

Cele mai reusite rafturi din orice magazin sunt acelea de la nivelul ochilor cumparatorilor, aici trebuind expuse marfurile mai scumpe. In cazul in care magazinul este mereu plin de cumparatori, pe aceste rafturi trebuie expuse cele mai solicitate marfuri, pentru a nu retine clientii si a nu aglomera magazinul. De asemenea, rafturile de la nivelul ochilor pot fi folosite pentru reduceri sau promotii.

Marfurile se expun in zona de vanzare pe categorii, etichetandu-se adecvat si folosindu-se mesaje care sa le faca reclama. Totodata, marfurile se plaseaza in functie de marime si greutate. Astfel, produsele vor fi expuse pe orizontala sau verticala, in functie de volumul lor. De regula, cele voluminoase se aseaza pe orizontala, evitandu-se expunerea unuia deasupra celuilalt.

Produsele trebuie amplasate asa incat sa poata fi gasite cu usurinta de clienti, ordonat si cat mai aproape unul de altul. Este important sa se prezinte cat mai multe sortimente pentru fiecare categorie de produs, pentru a-i oferi clientului posibilitatea de a alege ceea ce doreste, in functie de criteriile sale (pret, brand preferat etc.).

Si neaparat, prezentarea produselor de panificatie si cofetarie trebuie facuta pe rafturi speciale sau in vitrine care asigura o temperatura corespunzatoare pentru pastrarea lor.

Pentru ca un magazin, indiferent de specificul sau, sa fie atragator pentru cumparatori, rafturile trebuie mentinute in perfecta ordine si aprovizionate constant. Daca produsele de pe rafturi sunt in dezordine sau nu se poate ajunge la ele pentru ca sunt prea in spate sau prea sus, clientii nu vor avea o experienta buna de cumparaturi si vor evita sa se intoarca in magazinul respectiv.

Pentru comercianti, totul pleca de la alegerea rafturilor potrivite pentru produsele pe care le comercializeaza. Exista o gama variata de rafturi metalice pentru magazine si marketuri, de la rafturi pentru produsele de curatenie, la rafturi universale, rafturi pentru produsele cosmetice, rafturi pentru produsele de panificatie etc. In supermarket-uri se gasesc de asemenea si vitrine frigorifice cu usi glisante si vitrine verticale cu usi din sticla cu balamale sau culisante, pentru buna vizualizare a produselor de catre clienti.

TOPK comercializeaza o gama variata de echipamente profesionale pentru domeniul alimentar. Cu o experienta de 24 ani in domeniu, firma ofera solutii complete de echipare pentru restaurante, catering, fast-food, baruri, cafenele, pizzerii, covrigarii, cofetarii, patiserii, gelaterii, brutarii, supermarket-uri, magazine alimentare, carmangerii, macelarii, spalatorii si curatatorii profesionale, depozite frigorifice. De la consultanta, planificare si pana la montaj si service, TOPK ofera toate facilitatile pentru clientii sai.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Promovare online

Cauta

Categorii populare