Comunicate de Afaceri

Unitate în diversitate la deschiderea Galletto Ristorante

Joi, 21 Septembrie, a avut loc deschiderea oficială a noului restaurant italian de pe Căderea Bastiliei 78, Galletto, care promite prin conceptul său să creeze un spațiu în care zidurile nu mai separă oamenii, ci îi apropie. Personajul principal al meniului, cel care dă și denumirea restaurantului, este cocoșelul crescut liber și sănatos, în fermele din munții Valle Spluga, rumenit apoi pe jar în bucătăria Galletto după o metodă tradițională.

În mica piazzettă din inima Bucureștiului s-au adunat peste 100 de persoane, prieteni vechi și noi, uniți de pasiunea pentru mâncare, muzică și socializare. S-au degustat diverse platouri de aperitive și deserturi, urmate de prezentarea a trei tipuri de carne specifice bucătăriei Galletto - cocoșel, purceluș de lapte și rulouri de vițel.

La capitolul muzică, publicul s-a delectat cu programe live. Italianul Giorgio Ciabattoni a infuzat spiritul autentic al meleagurilor sale natale, urmat apoi de reprezentația unor artiști care și-au unit forțele prima oară în aceasta formulă pentru evenimentul de deschidere – Alice Sonia-Michael la voce și chitara, la percuție Cristi Dimitriu și Cristi Anca (Americanu) la chitară.

Atmosfera relaxată, vibrând de oameni calzi si joviali cu chef de distracție, a fost o introducere în formatul care se așteaptă de la toate petrecerile ce vor urma în acest spațiu deosebit, care recreează tocmai ideea unei piețe în care oameni cu diferite stiluri de viață se întâlnesc și se împrietenesc.

Clădirea care a găzduit până în 2016 restaurantul Sangria a fost construită, spre surprinderea multora, în anul 2002, deși la prima vedere pare o veche locuință boierească. După implicarea separată a mai multor persoane pe partea de design interior, spațiul a căpătat un aspect eclectic, împletind armonios elemente din diferite stiluri și diferite timpuri, care descriu diferite grupuri sociale.

Andrei Găman, omul din spatele proiectului, este un pasionat al bucătăriei italiene, fiind deja la cârma Osteriei Zucca de 3 ani. Spune că dacă ar fi să aleagă un cuvânt care să caracterizeze conceptul restaurantului, așa cum l-a văzut de la bun început, acesta ar fi PRIETENIE.

Pe de altă parte, ca și client, atunci când auzi de ”cocoșelul pus pe jar” și când observi imaginile pictate cu Galletto în diferite situații dând de bucluc, primul cuvânt care îți vine în minte este UMOR. Dar în fond cei doi termeni sunt nedespărțiți, căci prietenii sunt aceia cu care regasim mereu pofta de a râde cu toată gura.

Mesele centrale tip bar imprejmuite de câte 10 scaune fiecare, cât și cele joase așezate la mici distanțe unele de celelalte, invită la apropiere, sfidează nevoia de spațiu personal, de discuții private, întrucat ceea ce Galletto propune este comuniune.

Povestea pe care o spun imaginile din seara evenimentului arată că cel puțin pentru început, Galletto reușește să devină mai mult decât un simbol, ci chiar să împrumute din spiritul său jovial și nonconformist celor care îi trec pragul.

Albumul evenimentului, AICI.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Galletto Ristorante

Comentarii

Cauta

Categorii populare