Comunicate de Afaceri

6 sfaturi pentru iluminarea unui apartament mic

Designul de iluminat are puterea de a influența starea de spirit și senzația unui spațiu. Un apartament mic se poate simți adesea claustrofob și aglomerat atunci când este asociat cu interiorul, paleta de culori și iluminatul greșit.

Dacă doriți să vă faceți apartamentul mic să se simtă primitor, mai spațios și confortabil, atunci designul iluminatului este de cea mai mare importanță. Decorarea în spațiu mic poate fi o provocare.

Am adunat aceste șapte sfaturi sfaturi de iluminat pentru micul tău apartament.

Profită de lumina naturală

Ca orice spațiu mic, lumina naturală este destul de limitată. Prin urmare, este esențial să valorificăm fiecare strop de lumină naturală posibil.

Lumina naturală va face ca orice cameră dintr-un apartament mic să se simtă mai spațioasă și mai puțin restrânsă, eliminând umbrele care pot face ca o zonă să se simtă mai închisă. Pentru a spori orice lumină naturală, încercați să plasați o oglindă în fața ferestrelor.

Acest lucru va maximiza efectul luminii naturale reflectând-o și amplificând-o în jurul spațiului dumneavoastră. Dacă lumina naturală este minimă, atunci luați în considerare utilizarea iluminatului pe șenile.

Luați în considerare utilizarea iluminatului pe cale

Dacă aveți un apartament mic, veți dori să profitați de spațiu și să nu-l aglomerați cu lămpi și mai multe lămpi. Iluminatul piesei este în creștere în popularitate și, atunci când este făcut corect, poate arăta artistic și elegant.

Avantajul iluminatului pe șină este că necesită o singură instalare, ocupând mai puțin spațiu vizual, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru atunci când aveți nevoie de multă lumină într-un spațiu mic și compact. Utilizarea luminii strategice pe șine vă poate ajuta să direcționați lumina acolo unde este nevoie, de la luminarea unui colț umbrit până la săritul de tavane și pereți fără a copleși spațiul.

Adesea, oamenii sunt descurajați de acest tip de iluminare, deoarece pista este considerată inestetică. Pentru a depăși acest lucru, încercați să suspendați lămpile cu pandantiv de pe șină pentru a atrage atenția de la pistă în sine și pe pandantiv.

Iluminatul pe șină combinat cu iluminatul încastrat se va asigura că fiecare colț al unui spațiu este suficient de iluminat, ajutând la deschiderea spațiului tău mic.

Adăugați spoturi încastrate

Elementele de iluminat încastrat pot fi adesea cunoscute ca eroii necunoscuti ai designului de iluminat pentru spațiul mic.

Acest corp de iluminat este instalat în tavan, oferind un aspect curat, raționalizat, cu cantitatea de lumină dorită. Frumusețea iluminatului încastrat este că deschid spații și luminează colțurile întunecate fără a ocupa spațiu suplimentar, făcând apartamentul să se simtă spațios și mai mare.

Amestecați, potriviți și contrastați corpurile de iluminat

Nimeni nu vrea ca apartamentul lor să arate plictisitor și plictisitor, iar un design uniform al iluminatului va asigura că o prezență plictisitoare este simțită într-un spațiu mic.

În schimb, un sfat cheie este să utilizați lămpi de perete și de podea pentru a răspândi lumina în jur, deschizând spațiul pentru a maximiza potențialul apartamentului. Luminile de perete sunt metoda perfectă de a spori luminozitatea, deoarece au capacitatea de a împrăștia mai multă lumină în cameră, fără a direcționa lumina pe tavan sau pe podea.

Un alt avantaj al folosirii unei applique prietenoase de perete este acela ca pot ilumina nisurile si colturile intunecate care pot inchide un spatiu. Lămpile de podea pot face uneori o cameră să se simtă aglomerată. Cu toate acestea, atunci când sunt încorporate într-un spațiu corect, acestea pot fi folosite ca o piesă de declarație, oferind în același timp o soluție practică pentru luminarea zonei.

O lampă de podea înaltă cu părți reglabile poate direcționa lumina acolo unde este necesar, umplând un spațiu gol. Poziția lămpilor de podea este extrem de importantă pentru a prezenta camera.

Lampile de podea pot adăuga valoare colțurilor întunecate și spațiului, deoarece vor atrage privirea unei persoane prin cameră, oferind o reflectare și o impresie mai bună a spațiului.

Iluminează obiectele

Un truc simplu pentru a face un spațiu mic să pară mai mare este să focalizați lumina pe un obiect, cum ar fi tablouri, plante, rafturi de cărți etc. Făcând acest lucru, lumina va da iluzia de decolorare a pereților, făcând camera să pară mai mare.

Găsiți nuanța potrivită a becului

Un apartament bine luminat va crea iluzia unui spațiu mai mare. Aceasta include găsirea becului potrivit care să vă lumineze eficient spațiul și să dea tonul și starea de spirit pentru ambianța dorită într-un apartament.

Dacă iluminatul de deasupra capului nu oferă suficientă lumină, încercați să înlocuiți becurile cu alternative mai luminoase. Becurile cu o temperatură de culoare mai rece pot afecta pozitiv senzația spațiului. Acest lucru poate fi completat prin adăugarea unui dimmer la iluminat.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare