Comunicate de Afaceri

Cum să alegi cea mai bună iluminare pentru fiecare cameră a casei tale

De la bucătărie până la dormitor, iluminatul joacă un rol major în ambianța fiecărei camere. Având la dispoziție atât de multe stiluri diferite de iluminat, poate fi dificil să se determine care opțiuni funcționează cel mai bine în fiecare spațiu individual. De la lumini de accent până la iluminatul de lucru, selectarea corpurilor de iluminat și a becurilor potrivite poate avea un impact semnificativ asupra modului în care arată și se simte casa ta. Citiți mai departe pentru câteva informații utile care vă pot ghida spre alegerea celui mai bun iluminat pentru fiecare cameră a casei dvs.

Importanta folosirii luminii potrivite acasa

Când te gândești la iluminatul din casa ta, probabil că mintea ta se îndreaptă mai întâi spre stilul corpului. În timp ce estetica este întotdeauna importantă, lumina reală în sine este, de asemenea, crucială pentru a vă oferi cel mai bun nivel de luminozitate posibil. Alegerea luminii potrivite în casa ta poate reduce oboseala ochilor, durerile de cap și oboseala ochilor. De asemenea, vă ajută să efectuați diferite sarcini în siguranță și mai eficient, cum ar fi pregătirea alimentelor în bucătărie sau citirea în biroul dvs. de acasă. Selectarea iluminatului potrivit vă va asigura că puteți face sarcinile zilnice mult mai ușor și, de asemenea, poate schimba modul în care arată o cameră în ceea ce privește dimensiunea sau starea de spirit în ceea ce privește designul interior.

Tipuri de iluminat

Majoritatea iluminatului îndeplinește o funcție și, de obicei, vine în trei categorii principale: iluminare ambientală, de accent și de activitate. Iată o privire mai atentă asupra fiecăruia, inclusiv ce pot face pentru tine:

Înconjurător. Acest tip de iluminare creează, în general, atmosfera unei camere și aruncă o strălucire caldă și plăcută. Iluminarea ambientală poate consta din corpuri de iluminat deasupra plafonului, cum ar fi lumini suspendate sau candelabre, sau poate fi mai direcționată, cum ar fi iluminatul pe șină sau luminile încastrate pentru cutii într-o baie sau bucătărie.

Accent. Iluminatul de accent este conceput pentru a evidenția elemente decorative specifice din casa ta. O lumină de imagine vă prezintă pictura preferată. O lampă mică de tip bufet pe o masă consolă este o modalitate excelentă de a accentua o textura funky de perete sau obiecte decorative. Luminile de podea pot fi amplasate pentru a scoate în evidență planta ta de apartament preferată .

Sarcină: așa cum sugerează și numele, iluminarea sarcinii vă ajută să îndepliniți sarcini specifice, cum ar fi citirea unei cărți, tăierea legumelor sau împăturirea rufelor . Iluminatul de lucru reglabil, cum ar fi o lampă de podea cu brațe reglabile sau o lampă de birou pivotantă, facilitează operarea multifuncțională în birou, sufragerie sau sufragerie.

Alegerea becurilor potrivite

Stilul de bec pe care îl alegeți joacă, de asemenea, un rol crucial în funcționarea unei lămpi. Becurile sunt clasificate pe baza a două măsurători principale: lumeni și Kelvin. Lumenii măsoară cât de multă luminozitate emite un bec. Un lumen creează aproximativ aceeași cantitate de lumină ca o lumânare. Kelvinii reprezintă temperatura de culoare a becului, cum ar fi alb strălucitor, alb cald sau alb moale.

Cele trei tipuri principale de becuri utilizate în corpurile rezidențiale necesită cantități diferite de energie și au durate de funcționare diferite.

Incandescent. Aceste becuri sunt unul dintre cele mai comune stiluri disponibile, dar nu durează atât de mult ca becurile LED. Becurile cu incandescență folosesc mai multă energie decât LED-urile, dar costă mult mai puțin de cumpărat. Multe aparate folosesc becuri cu incandescență, inclusiv frigiderul și cuptorul cu microunde.

LED. Becurile LED costă mai mult decât cele cu incandescență, dar sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic și durează mult mai mult. Aceste becuri versatile pot fi folosite practic pentru orice aplicație - iluminat de interior, exterior, de lucru, ambiental și de accent.

Halogen. Becurile cu halogen sunt atât accesibile , cât și eficiente din punct de vedere energetic. Strălucirea lor caldă este similară cu cea a unei lumini incandescente și poate fi folosită în interior și în exterior. Din păcate, acestea nu durează foarte mult - va trebui să înlocuiți un bec cu halogen după aproximativ 2.000 de ore de utilizare.

Stiluri de corpuri de iluminat

Fiecare tip de corp de iluminat pe care îl alegeți joacă un rol crucial în aspectul și funcționalitatea unei camere. Iată câteva dintre cele mai comune tipuri de corpuri de iluminat, împreună cu aplicațiile lor:

Lampe de podea. Lămpile de podea sunt o formă de iluminat de lucru și puteți plasa una lângă un scaun pentru lectură sau lângă biroul dvs. de acasă. Lămpile de podea în stil Torchiere sunt orientate în sus, în timp ce alte stiluri sunt orientate în jos sau pot fi ajustate pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră.

Lămpi de birou: o lampă de birou vă ajută să citiți, să lucrați la computer sau să scrieți în timp ce lucrați de acasă. Aceste lămpi au de obicei un cap reglabil, astfel încât să le puteți muta în orice unghi pentru o funcționalitate mai bună.

Corpuri suspendate. Luminile suspendate adaugă un stil decorativ și lumină ambientală unei camere. Cele mai multe corpuri de iluminat suspendate sunt candelabre sau lumini cu pandantiv și le veți găsi cel mai adesea în camera de zi sau în bucătărie.

Lămpi solare. O lampă alimentată cu energie solară vă poate economisi o cantitate semnificativă de energie. Alimentate de soare, majoritatea lămpilor solare sunt folosite ca lumini de grădină în exterior, deoarece necesită expunere la lumina directă a soarelui pentru a se reîncărca.

Lumini de exterior. Iluminarea exterioară, cum ar fi o lumină de verandă sau luminile pentru căile de grădină, vă luminează drumul pe timp de noapte. Aceste lumini fac casa ta să arate primitoare pentru vizitatorii care sosesc după apusul soarelui.

Lumini de cabinet. Instalate în mod obișnuit direct sub dulapurile de bucătărie, luminile dulapurilor sunt o lumină de lucru excelentă, care face pregătirea și gătitul alimentelor mai sigure și mai ușoare.

Lumini activate de mișcare. O lumină activată prin mișcare este de obicei instalată în aer liber, cum ar fi un proiector luminos pe care îl puteți instala lângă garaj sau alee. Dar puteți folosi lumini mai mici activate de mișcare în interior pentru a face mai sigur să luați o gustare sau să vă îndepărtați de insomnie la 3 dimineața. Aceste lumini vă pot economisi chiar și bani la factura de electricitate, potrivit Departamentului de Energie al SUA .

Lămpi de tip bufetAceste mici lumini de accent sunt de obicei plasate într-o intrare sau pe un dulap de sufragerie sau „bufet”. Sunt folosite mai ales pentru decorare, dar vor adăuga o ambianță caldă oricărui spațiu din casa ta.

Aplice de perete. O aplice de perete poate fi folosită pentru iluminatul de lucru sau ambiental. Instalează o pereche de aceste accesorii decorative pe fiecare parte a patului tău sau folosește-le pentru a lumina și înfrumuseța un hol întunecat.

Iluminarea potrivită pentru fiecare cameră

Iluminarea potrivită pentru fiecare cameră vă oferă maximum de profit din fiecare spațiu din casa dumneavoastră. Aceste sfaturi vă vor ajuta să decideți ce tipuri de lumini spre unde.

Sufragerie. Iluminatul din camera de zi poate fi stratificat, constând atât din iluminare de lucru, cât și din iluminare ambientală. Pandantivele deasupra plafonului sau candelabrele oferă o strălucire ambientală plăcută, în timp ce luminile de lucru, cum ar fi lămpile de masă și de podea, facilitează citirea și relaxarea. Alegeți temperaturi de culoare mai calde pentru a face spațiul să se simtă mai confortabil și instalați un întrerupător pentru a controla luminozitatea luminilor de deasupra plafonului. Asigurați-vă că becurile dvs. nu sunt prea luminoase sau prea slabe: pentru iluminarea ambientală, alegeți becuri între 1.500 și 3.000 de lumeni, iar pentru iluminarea de lucru, asigurați-vă că au cel puțin 400 de lumeni. În timpul zilei, ține jaluzelele sau draperiile deschise în camera ta de zi pentru a profita de lumina naturală care intră.

Bucătărie. Becurile LED sunt o alegere bună în bucătărie și ar trebui să aibă aproximativ 5-10.000 de lumeni pentru iluminarea ambientală și aproximativ 450 de lumeni pentru iluminarea sarcinii. Iluminatul de deasupra plafonului reglabil poate ajuta la crearea unei dispoziții potrivite pentru gătit, iar luminile de sub dulap și iluminatul cu pandantiv deasupra unei insule pot servi atât ca iluminare de lucru, cât și ca iluminare ambientală. Alegeți becuri mai calde pentru corpurile de deasupra capului și temperaturi de culoare mai reci pentru luminile de lucru. O fereastră peste chiuvetă este o modalitate excelentă de a profita de puțină lumină naturală din această cameră.

Dormitor. Păstrează temperatura culorii din dormitorul tău caldă pentru a promova odihna și relaxarea. Includeți lămpi de masă, aplice de perete sau lămpi de podea pentru citit înainte de culcare. Iluminarea ambientală din tavan ar trebui să fie între 2-4.000 de lumeni, iar luminile de lucru trebuie să fie de cel puțin 500 de lumeni fiecare. Iluminarea dulapului este cea mai bună la sau peste 400 de lumeni. Dacă aveți o fereastră în dormitorul dvs., păstrați ferestrele deschise în timpul zilei și închideți-le noaptea pentru a păstra camera întunecată. Dimineața, deschide-le larg pentru a te ajuta să te trezești.

Baie. Iluminatul de perete lângă oglinzi este cel mai bine într-o baie pentru a evita aruncarea de umbre pe față în timp ce vă pregătiți pentru ziua. Iluminarea ambientală din această cameră ar trebui să fie între 4.000 și 8.000 de lumeni, iar lumina de lucru în oglindă ar trebui să fie de minim 1.700 de lumeni. O lumină încastră pentru cutie în duș oferă lumină ambientală suplimentară. Folosiți jaluzelele în baie pentru un plus de intimitate și deschideți-le pentru a vă bucura de lumina soarelui dimineață în timp ce vă pregătiți pentru ziua următoare.

Studio/Home Office. Iluminatul de lucru, cum ar fi lămpile de birou sau de masă, este deosebit de important în această cameră. Păstrați lumina ambientală strălucitoare, cu un nivel de lumeni între 3.000 și 6.000. Iluminarea sarcinii de la birou ar trebui să fie de aproximativ 1.200 de lumeni. Bucurați-vă de lumina naturală a soarelui în biroul dvs. de acasă pentru a vă ajuta să vă concentrați, dar asigurați-vă că computerul este orientat spre fereastră pentru a evita strălucirea ecranului.

Intrare, holuri și scări. Iluminarea ambientală în intrări și scări ar trebui să fie între 1.200 și 4.000 de lumeni. Într-un hol, lumenii ar trebui să fie între 1.200 și 2.500. În aceste spații mai întunecate, mai mici, lucrările de artă arată uimitor iluminate de lumini mici pentru imagine.

Cameră/garaj. Aceste spații de lucru necesită iluminare puternică, deasupra capului, pentru a ilumina orice proiecte la care lucrați acolo. Lumenii ar trebui să fie de aproximativ 2.100 sau mai mult per bec, iar corpurile de iluminat deasupra capului ar trebui să aibă o lungime de cel puțin patru picioare pentru o acoperire amplă. O regulă de bază bună în garaj este să instalați cel puțin un dispozitiv de fixare deasupra capului de opt picioare pe vehicul.

În aer liber (grădină/curte). Alegeți corpurile de iluminat de exterior în funcție de funcționalitatea de care aveți nevoie. Proiectoarele ultra-luminoase activate de mișcare sunt cele mai bune pentru securitate, în timp ce lămpile solare cu lumen mai mic adaugă atmosferă și interes în grădină și luminează adecvat căile. Evitați utilizarea luminilor puternice la intrarea din față - păstrați becurile în jur de 1-2.000 de lumeni și iluminarea căii în jur de 300 sau mai mulți lumeni.

Iluminează-ți viața

De la tipurile de becuri și corpuri de iluminat pe care le alegeți până la funcționalitatea generală a iluminatului dvs., selectarea iluminatului potrivit în fiecare cameră a casei dvs. poate face o diferență majoră în modul în care funcționează fiecare spațiu pentru dvs. Jocul cu lumenii și temperatura culorii vă ajută să creați iluminarea exactă potrivită pentru nevoile oricărui spațiu și vă poate ajuta să stabiliți starea de spirit exactă pe care o doriți în casa dvs.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare