Comunicate de Afaceri

Garsoniere de inchiriat Craiova: ce trebuie sa stii

Pretul pentru garsoniere de inchiriat Craiova, mai mic iarna
In orasul Craiova, ca si in celelalte orase care sunt centre universitare, pretul chiriilor este mai mic pe perioada iernii,cand nimeni nu se inghesuie sa se mute, mai ales din cauza temperaturilor scazute.
Pretul creste insa o data cu venirea primaverii, dar si toamna. Acest lucru se intampla pentru ca studentii vin sa caute garsoniere de inchiriat in Craiova, iar proprietarii, stiind ca exista cerere mai mare pe piata, profita de acest lucru. Asta se vede in preturile marite cu cateva zeci de euro,pentru ca majoritatea chiriilor sunt platite in moneda unica europeana.
Daca te afli in cautarea unei garsoniere de inchiriat in Craiova evita sa cauti casa in lunile august, septembrie si octombrie. Incepe sa te uiti supa o locuinta in noiembrie, dar si in lunile de iarna, cand preturile sunt considerabil mai mici.
Ai grija la contractul de inchiriere
Nu inchiria o garsoniera in Craiova si nici in alte orase din tara fara sa semnezi un contract de inchiriere cu proprietarul. Altfel, risti sa te trezesti dat afara din casa inainte de termenul stabilit, fara sa ii poti cere socoteala proprietarului. Sau cu chiria marita la cateva luni dup ace te-ai mutat in casa noua.
In contract sunt trecute atat obligatiile proprietarului, cat si cele ale chiriasului. De asemenea, daca te afi in cautarea unei garsoniere de inchiriat in Craiova tine cont de faptul ca proprietarul acesteia este cel care trebuie sa plateasca impozitul, o data pe an.
In sarcina proprietarului revine si plata unor eventuale reparatii in locuinta, asta in cazul in care daunele nu au fost provocate de tine.
Este bines a te muti intr-o garsoniera situata intr-un un bloc mixt, pentru ca aici costurile la intretinere pot fi mai mici. Dupa ce ai gasit cateva oferte, negociaza la sange cu proprietarul, astfel incat sa iti mai scada din pret. Ai grija sa alegi o garsoniera care sa fie situate intr-un bloc relativ nou.
Este si mai bine daca ai oportunitatea de a te muta intr-un bloc care sa fie situate in apropierea unei statii de autobuz, in cazul in care nu ai masina persoanala cu care sa mergi la serviciu.
website: http://www.imobiliare.ro/inchirieri-garsoniere/craiova
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Comentarii

Cauta

Categorii populare