Comunicate de Afaceri

Izolatia termica creste preturile apartamentelor

In acest sens, in cazul ansamblurilor Adama, la exterior placarea este realizata cu polistiren de 10 cm, pentru a conferi blocului o izolatie buna si a pastra caldura iarna si o temperatura agreabila vara. Peretii exteriori impreuna cu ferestrele - reprezinta in general zonele cele mai reci ale suprafetei unei cladiri, izolarea termica a acestora conducand la reducerea semnificativa a pierderilor de caldura, la cresterea confortului si la scaderea cheltuielilor de intretinere. Polistirenul de cea mai buna calitate determina scaderea pierderilor energetice cu cel putin 40%, caci spre deosebire de o tencuiala simpla, un sistem termoizolant din polistiren este o adevarata protectie a structurii constructiei si reduce variatiile de temperatura cauzate de starea vremii si de anotimp. Tocmai de aceea este foarte importanta si modalitatea de izolare, caci la blocurile vechi, spre deosebire de cele noi, izolatia se realizeaza numai prin grosimea stratului de beton/ caramida de 37,5 cm.
Pe de alta parte, pierderile de caldura printr-o fereastra termopan sunt reduse la jumatate fata de o fereastra dubla, ne-etansa, cu aceleasi dimensiuni. Astfel, o tamplarie buna si geamul de calitate pot reduce consumul de energie cu pana la 30%, dupa cum apreciaza Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta. Eliminand pretul si locatia unui apartament, izolarea termica a locuintei este urmatorul criteriu in ceea ce priveste preferintele cumparatorilor si primeaza vechimii imobilului si altor aspecte legate de constructie.
“Sunt convins ca foarte multe persoane cauta in perioada de fata apartamente la preturi cat mai mici si cat mai reduse, dar trebuie luat in calcul un element foarte important: riscul unei investitii. Atunci cand se pregateste sa achizitioneze o locuinta noua, in afara de criterii precum: amplasamentul complexului, infrastructura, mijloace de transport in comun, racordarea la retelele de energie electrica si canalizare, cumparatorul trebuie sa tina cont si de izolarea termica ce conduce la un confort sporit si la cheltuieli reduse luna de luna. Astfel se vor putea intampina probleme precum igrasia, pierderea caldurii si altele la fel de neplacute. Spre exemplu, pretul unui apartament nou in Evocasa Armonia din Titan ce beneficiaza de un sistem de izolare termica la cel mai inalt nivel si de finisaje de calitate poate sa depaseasca cu numai cateva mii de euro pretul unui apartament vechi din blocurile recent reabilitate termic, in aceeasi zona, dar care nu beneficiaza de dotarile si celelalte facilitati oferite de un complex rezidential”, declara Asher Lax, VP Marketing & Sale Adama.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: More Than Pub

Comentarii

Cauta

Categorii populare