Comunicate de Afaceri

1949TÂRNAVA A OBȚINUT AVIZUL MAPN PENTRU PRODUCȚIA DE ECHIPAMENTE MEDICALE

Compania 1949Târnava din Sighișoara, prima fabrică românească de bluze și cămăși, a obținut avizarea MAPN pentru întreaga gamă de echipamente medicale.

Cu o capacitate de producție lunară de până la 200.000 de articole medicale, fabrica produce combinezoane impermeabile cu glugă, compleuri formate din halat, bonetă, botoșei tip cizmă impermeabili și șorțuri. Conform cerințelor de performanță și metodelor de încercare pentru îmbrăcămintea de protecție împotriva agenților infecțioși, produsele sunt conforme cu standardele de bază SR EN 14126:2004 Îmbrăcăminte de protecție. Astfel, în urma testelor aferente, echipamentele medicale produse de 1949Târnava au dovedit rezistență la tracțiune și la sfâșiere, rezistența cusăturilor, rezistență la penetrare de lichide contaminate sub presiune hidrostaticăși la penetrarea aerosolilor lichizi contaminați.

“Avizarea MAPN completează standardele ISO pe care echipamentele produse de noi le îndeplinesc. Această reorinetare a afacerii s-a produs în câteva săptămâni de la declanșarea pandemiei și a fost modul nostru de a sprijini unitățile medicale, dar și corporațiile și afacerile antreprenoriale din domeniul farmaceutic, al procesării de mâncare și numai, care au nevoie de echipamente de protecție pentru a continua, sau a reporni activitatea. Totodată am mențiunut constantă activitatea fabricii și am păstrat locurile de muncă”, explică Cristina Hâncu, Director General 1949Tarnava.

Echipamentele medicale produse de 1949Târnava sunt realizate dintr-un material flexibil, ușor de îmbrăcat și purtat, certificat de standardele europene, EN 13795-1/2019, EN 22610/ 2006, EN 10576, EN ISO 811/ 2018. Se pot utiliza în domeniul sanitar, farmaceutic, alimentar, industrial, dar și pentru protecția în activitățile cotidiene, cu rezistență la frecare, rupere și întindere. Se pot îmbrăca peste haine, asigurând protecția capului și corpului la acțiunea apei și rezintență împotriva penetrării microbiene.

Fabrica Târnava România este o afacere românească 100% și funcționează din anul 1949. Pe perioada celor 2 luni de la declararea stării de urgență, fabrica a trecut printr-un proces de reorganizare în care a găsit rapid furnizori pentru achiziționarea materialelor conforme cu standardele europene și a început producția de echipamente medicale.

În acest moment fabrica 1949Târnava are 121 de angajați și a terminat anul 2019 cu o cifră de afaceri de aproximativ 4.500.000 lei. Pentru articole vestimentare de modă, în funcție de gradul de complexitate, 1949Târnava are o capacitate de producție de 20.000-30.000 articole lunar.

Târnava Sighișoara sau ‘1949Tarnava’, așa cum este cunoscut brandul la târgurile internaționale, este una dintre primele fabrici din România care a produs cămăși pentru bărbați.

Fabrica a pornit ca o cooperativa meșteșugărească, devenind companie de stat în 1962, iar în anul 1997 a devenit o companie privată având capital exclusiv românesc.

Comenzile pentru echipamentele medicale se pot face la office@tarnava.ro. Colecțiile proprii 1949Târnava sunt disponibile online pe www.tarnava.ro sau în magazinele din Sighișoara și Brașov.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: A c

Comentarii

Cauta

Categorii populare