Comunicate de Afaceri

Ce trebuie sa stiti despre tocatoarele de deseuri

Un tocator de deseuri este o masina sau un echipament utilizat pentru maruntire. Sistemele de sfaramare sunt utilizate pentru a reduce dimensiunea unor diferite materiale.

Exista diferite tipuri de tocatoare de deseuri, incepand cu banalele aparate de birou care maruntesc documentele, pana la cele folosite la reducerea volumului altor tipuri de materiale pentru reciclare: materialele plastice, deseurile electronice, deseuri metalice, cauciuc sau lemn.

Procesul de maruntire are rolul de a produce materii prime pentru a fi reintroduse in procesul de fabricatie, precum si produse finite, cum ar fi mulch pentru gradina (stratul de materie organica, alcatuit din scoarta de copac, paie sau rumegus, cu care se acopera gradina, pentru a stopa cresterea buruienilor).

Exista diferite terminologii pentru a descrie acest tip de echipamente: masini de macinat, granulatoare, ciocane etc. In general, functia lor principala este de a reduce dimensiunea unui anumit tip de material.

Tocatoare obisnuite vs. tocatoare industriale

In functie de scopul utilizarii, tocatoarele pot fi clasificate ca masini de tocat pentru uz civil si uz industrial. Astfel, un tocator de hartie se incadreaza in mod normal in categoria celor de uz civil, deoarece este utilizat in cea mai mare parte de catre consumatori obisnuiti.

Tocatoarele industriale sunt, de obicei, sisteme cu volum mare, capabile sa proceseze fluxuri mari de materiale reciclabile ca deseuri electronice, plastic, lemn si hartie. Tocatoarele industriale sunt echipate cu diferite tipuri de sisteme de taiere, cum ar fi cele proiectate cu arbore vertical, cu arbore orizontal, cu un singur arbore, doi arbori, trei arbori si cu patru sisteme de taiere.

Utilitatea tocatoarelor in gestionarea deseurilor

In gestionarea deseurilor, tocatoarele industriale pentru deseuri joaca un rol foarte important. Beneficiile folosirii mega-tocatoarelor in centrele de reciclare la scara larga si in depozitele de deseuri municipale sunt legate de reducerea dimensiunii materialelor. Asfaltul, cauciucul, lemnul, materialele plastice si alte materiale similare pot fi compresate rapid intr-o fractiune din dimensiunea originala. De asemenea, deseurile biodegradabile se descompun mai rapid atunci cand sunt sfaramate. Daca sunt tocate in mod corespunzator, materialele depozitate in depozitele de deseuri vor necesita mult mai putin spatiu.

Utilitatea tocatoarelor in reciclare

In mediul economic de astazi, comunitatile si intreprinderile cauta intotdeauna noi metode de reducere a costurilor, iar utilizarea tocatoarelor de deseuri ofera noi optiuni strategice. Exista doua scopuri principale de maruntire a materialelor in procesul de reciclare.

In primul rand, prin reducerea volumului materialelor, costurile de transport si depozitare pot fi reduse. In al doilea rand, tocatoarele automate, in special in reciclarea deseurilor electronice, elibereaza de asemenea materiale pentru reciclare. Acest echipament este oferit de mai multi furnizori. Multe optiuni sunt disponibile, in functie de aplicatia specifica. Inainte de a face o investitie, potentialii cumparatori ar trebui sa inteleaga factori precum: sortimentul articolelor care urmeaza sa fie reciclate si la cat se va reduce volumul materialelor tocate.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare