Comunicate de Afaceri

Cele 7 avantaje ale optimizării SEO pentru afacerea ta

Un site web optimizat este esențial pentru orice companie care dorește să obțină o vizibilitate mai mare pe internet. Cu toate acestea, multe companii, în special întreprinderile foarte mici și IMM-urile, nu investesc într-o strategie naturală de referință. Cu toate acestea, optimizare  SEO are numeroase beneficii pentru o afacere.

1. SEO aduce vizibilitate

Astăzi, majoritatea cercetărilor pentru a găsi un profesionist se fac pe internet. Această căutare se realizează prin alegerea cuvintelor cheie relevante pentru afacerea și activitatea ta prin care te asigură că ești vizibil pentru persoanele interesate de produsele sau serviciile tale.

SEO local este, de asemenea, o soluție pentru a fi găsit de oamenii de lângă tine. Este util pentru meserii sau afaceri meșteșugărești: coafor, instalator, măcelar, florărie, proprietar de garaj etc.

2. Traficul este mai bine direcționat

Configurând o strategie editorială bazată pe referințe naturale, ești sigur că te adresezi publicului țintă. Linia ta editorială este consecventă și acoperă toate aspectele afacerii tale.

Prin urmare, te poziționezi ca expert în domeniul tău în ochii utilizatorilor de internet.

3. Experiența utilizatorului este îmbunătățită

Pentru utilizator, navigarea pe un site al cărui conținut este optimizat pentru referințe naturale este plăcută, deoarece este aproape sigur că articolul îi va răspunde cererii.

Google plasează pe prima pagină site-urile care răspund cel mai bine la întrebările utilizatorilor de internet, iar site-ul tău dacă este optimizat îi va face pe cititori să dorească să continue să citească, să citească viitoarele tale publicații sau să afle mai multe despre serviciile tale.

4. Asigură o rată de conversie mai bună

Dacă un site își respectă promisiunile, utilizatorul de internet va fi mai înclinat să își lase adresa de e-mail sau să facă o achiziție. Optimizarea SEO îți permite să vizezi interogările de care sunt interesați potențialii clienți. Având pagini la care se face referire la aceste întrebări, te asiguri că ești vizibil pentru persoanele cu un interes real pentru produsele sau serviciile tale.

5. Utilizatorii de internet favorizează rezultatele organice

Conținutul sponsorizat devine mai vizibil pe prima pagină a Google. Cu toate acestea, utilizatorii de internet favorizează în continuare rezultatele naturale.

Dacă o reclamă pe Google generează mai mult trafic către site-ul în cauză, nu penalizează neapărat site-urile bine referite la această cerere. Și, în plus, obținerea unei pagini bine clasificate costă mai puțin decât investiția în Google Ad Words.

6. Asigură trafic pe termen lung

În afară de actualizări și verificări periodice ale poziționării paginii, SEO nu necesită investiții financiare recurente.

O pagină bine poziționată are șanse mari să rămână așa mult timp dacă sunt îndeplinite câteva criterii:

  • Actualizarea conținutului
  • Verificări periodice ale cuvintelor cheie
  • Verificarea ratei de optimizare într-un instrument de control SEO

7. Se încadrează în strategia  de marketing

Optimizarea SEO poate fi o parte integrantă a strategiei tale de marketing. Folosită bine, te poate ajuta să îți dezvolți rezultatul. Publicațiile pe rețelele sociale, conținutul web, reclamele formează un ansamblu care asigură o economie reală de timp.

Optimizarea SEO este o investiție pe termen lung care asigură creșterea organică a traficului.

Integrat într-o strategie comercială, are un impact direct asupra vânzărilor și asupra reputației companiei. Îți permite să cheltuiești mai puțin pentru publicitate sau să îți gestionezi mai bine bugetul de comunicare.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare