Comunicate de Afaceri

Cererea de cutii de carton ondulat este de așteptat să crească cu aproximativ 5 procente

Se așteaptă ca schimbarea indusă de pandemie a preferințelor de cumpărare a consumatorilor, accentul sporit pe durabilitate și reglementările stricte de mediu vor avea un impact pozitiv asupra pieței, în special în ceea ce privește cartonul reciclat.

Pandemia de Covid-19 a dus la o creștere bruscă a cererii de cutii de carton ondulat, deoarece preferințele de cumpărare ale consumatorilor s-au înclinat puternic către comerțul electronic. Reglementările stricte de protecție a mediului au crescut și mai mult vânzările în industria de carton pentru containere datorită utilizării de materie primă reciclată (containerboard reciclat).

Perspectivele industriei cartonului ondulat pare promițătoare, deoarece a fost prezisă o creștere de 3-5% a cererii din 2022 până în 2025. Compozitele de hârtie reciclată și ușoară sunt materia primă inovatoare utilizată în producția de carton ondulat.

Producătorii de carton ondulat urmăresc să împlinească obiectivele de sustenabilitate prin utilizarea cutiilor standardizate FEFCO care vor reduce volumul de material de ambalare utilizat în industria comerțului electronic, a alimentelor și a băuturilor, asistență medicală, îngrijire personală și retail.

Consumul mai mic de apă reprezintă un impuls suplimentar pentru procesele de producție durabile. Costul mai mic al sculelor, risipa minimă, ușurința de personalizare, disponibilitatea inserțiilor și a ajutoarelor de imprimare, performanța ridicată și greutatea redusă sunt câteva dintre avantajele cheie oferite de carton ondulat.

Nevoia oră este mai puțină deșeuri și durabilitate. Cartonul ondulat îndeplinește toate căsuțele, deoarece este ieftin și este fabricat cu materiale reciclate. Pe măsură ce eforturile de reducere a utilizării materialelor plastice de unică folosință continuă și cumpărătorii devin mai angajați față de durabilitate, utilizarea produselor din carton ondulat este în creștere. Inovațiile în domeniul durabilității sunt introduse de către furnizorii de carton ondulat și unul dintre principalele aspecte ale acestei tendințe sunt companiile care produc ambalaje din materiale 100% reciclabile.

„Cererea de materiale reciclabile în ambalaje va conduce nava în viitorul apropiat. Costurile de ambalare sunt reduse cu aproape 20% folosind cutii de carton ondulat standardizate. Acest lucru a schimbat felul în care arată companiile de produse alimentare și băuturi, asistență medicală, retail și comerț electronic. la ambalare”, a declarat dl. Bogdan Angelescu, manager Dinosans..

Furnizorii de carton ondulat din Romania au anunțat o creștere a prețului de aproximativ 50-60 euro/tonă pentru tipurile de carton pentru containere în T1 2022, invocând creșterea costurilor de intrare și presiunile lanțului de aprovizionare, împreună cu cererea constantă de cutii de carton ondulat.

Se așteaptă ca creșterea costurilor de intrare, precum și a costurilor energiei să împingă prețurile în sus, cu toate acestea, cererea scăzută continuă în regiune este probabil să prevină creșteri drastice ale prețurilor în restul anului 2022. Pe piața europeană a cartonului ondulat, anticipăm o pauză în viitorul apropiat. un sfert după ce piața a asistat la un maraton de creșteri din trimestrul IV 2020.

Datorită dinamicii echilibrate a pieței, Dinosans nu se așteaptă la nicio mișcare semnificativă a prețurilor pentru restul anului.

„Nevoia de ambalaje a crescut mult în ultimii doi ani, deoarece pandemia de Covid-19 a jucat un rol esențial într-o creștere masivă a comerțului electronic și a industriei de asistență medicală. Trecerea la carton ondulat reciclat din fibră virgină va ajuta la atingerea obiectivelor globale de sustenabilitate. Ambalajul din carton ondulat îndeplinește criteriile celor 3 R de „reducere, reciclare și reutilizare”, care vor reduce povara depozitelor de gunoi și vor menține costurile ambalajului la un nivel scăzut”, a declarat Angelescu Bogdan, Manager la Dinosans.

Viitorul ambalajului este ambalajul standardizat FEFCO cu carton ondulat în toate industriile. Preocupările lanțului de aprovizionare sunt neglijabile, comerțul cu amănuntul, comerțul electronic, industria alimentară și a băuturilor și industria sănătății sunt pregătite să reducă costurile și risipa în ambalaje. 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Nick Zane

Comentarii

Cauta

Categorii populare