Comunicate de Afaceri

Criza si alegerile au pus in stand-by proiectele din industria automatizarilor

In opinia domnului Andronache, „cauzele majore, valabile de fapt pentru toata perioada de criza si pentru zecile de mii de firme romanesti care au probleme , sunt cel putin patru : criza propriu-zisa care a afectat intreaga economie, instalarea noului guvern si perioada mare pana la numirea definitiva a multor directori de mari companii de stat, acordarea multor contracte mari firmelor straine in defavoarea firmelor romanesti, incapacitatea guvernului de a intoarce banii de la buget catre firmele romanesti.”

Pe piata romaneasca de automatizari industriale activeaza in prezent peste 100 de firme. Cota de piata detinuta de compania Syscom 18 este apreciata la cca 5-6% la nivelul cifrelor de afaceri din 2007. “In acest domeniu, cota de piata este dificil de estimat. Cand spunem ca detinem 5-6 % din piata, ne referim la vanzarile directe, fara sa luam in calcul vanzarile in regim de reprezentanta sau proiectele mari realizate de firme straine cu echipamente si sisteme complete aduse din afara.”, completeaza Ion Andronache.

Veniturile totale inregistrate de Syscom 18 in primele noua luni din 2009 au fost de aproximativ 9 mil EUR fata de 11, 6 mil EUR in perioada similara a anului 2008. „Estimez ca la sfirsitul anului 2009 veniturile vor fi cu cca 20% mai mici decit 2008. Consider insa ca aceste rezultate sunt normale in acest an dificil din punct de vedere economic.”, declara Ion Andronache.
Syscom 18 furnizeaza solutii integrate pentru sisteme de automatizare si masura, fiind prima firma din Romania care a implementat in 2003 prima statie fiscala mare moderna, cu debitmetre ultrasonice, de masurare a gazelor naturale la depozitul subteran din Butimanu, judetul Dambovita, iar in 2006 un sistem complet de recuperarea vaporilor la RAFO Onesti.

Syscom 18 desfasoara in prezent proiecte similare, atat pe teritoriul tarii, cat si in Orientul Mijlociu si Asia Centrala. Compania furnizeaza servicii „la cheie”, asigurand proiectarea, integrarea sistemului, livrarea echipamentelor, producerea de dulapuri de automatizare si skiduri de masura, elaborarea softurilor si punerea in functiune.

Pana la sfarsitul anului, Syscom 18 va finaliza o serie de proiecte pentru clientii sai traditionali, Petrom, Romgaz si Transgaz: livrarea a 15 gaz cromatografe pentru Transgaz, un skid GPL de mari dimensiuni pentru Petrom, doua gari de godevil pentru Romgaz. Compania este de asemenea implicata in modernizarea mai multor compresoare pentru Romgaz (ca subcontractant), precum si in modernizarea unui depozit petrolier pentru Rezervele Statului. Tot anul acesta va finaliza si modernizarea unui depozit de produse petroliere si chimice in Iordania, proiect in valoare de peste 1 milion de euro.


Despre Syscom 18:
Infiintata in 1991, Syscom 18 este o firma cu capital integral romanesc, specializata in automatizari industriale si sisteme de masura. Furnizor de servicii „la cheie”, Syscom 18 are peste 500 de clienti in Romania, Orientul Mijlociu si Asia Centrala. Cele mai multe aplicatii au fost in industria petrolului si a gazelor naturale dar si in ciment, ceramica, medicamente, metalurgie etc.
Printre cei mai importanti clienti de-a lungul anilor, se numara Petrom, Romgaz, Transgaz, Rafo, Mittal Sidex, Inspet, Condmag, Armax, Confind, Arpechim, Petrobrazi, Rominserv, ANRS. Incepand cu anul 2000, Syscom 18 a executat lucrari si in afara tarii, in Siria, Kazakstan, Iran, Libia, Bulgaria, Ungaria.
Echipamentele livrate sunt produse de firme renumite, respectand standarde superioare de calitate. Syscom 18 a semnat contracte de distributie exclusiva cu peste 50 de firme din Europa, SUA sau Japonia. Are cca 150 de angajati, 10 filiale in tara si un volum total de vanzari de aproximativ 22 milioane euro (2007).
Social Media
Vezi toate articolele autorului: More Than Pub

Comentarii

Cauta

Categorii populare