Comunicate de Afaceri

Cum alegi un coltar extensibil potrivit pentru locuinta ta?

Un coltar extensibil este varianta cea mai potrivita pentru situatiile in care vrei ca living-ul tau sa aiba un plus de confort si sa contituie o zona de relaxare in care sa petreaca timp toata familia. Daca alegi un coltar extensibil, vei avea parte de mai multe avantaje, iar unul dintre acestea este faptul ca vei avea o canapea prevazuta cu mai multe locuri, indiferent daca living-ul tau este de dimensiuni mai mici.

Alegerea coltarului potrivit

Mai mult decat atat, design-ul unui coltar extensibil este perfect pentru momentele in care iti doresti sa petreci timp cu prietenii si sa socializezi, atunci cand vin la tine in vizita. Toti o sa va asezati in acelasi loc, nu ca in cazul situatiilor in care spatiul pe canapea nu permite acest lucru, iar o parte din prieteni raman mai retrasi pe fotolii sau pe diverse scaune. Ce anume trebuie sa ai in vedere atunci cand alegi sa cumperi un astfel de coltar? In primul rand, dimensiunile acestuia, materialul, spatiile de depozitarie etc.

Functionalitatea coltarului depinde de mai multe aspecte precum: marimea spatiului de depozitare, usurinta cu care manevrezi coltarul pentru a-l desface si a-l transforma intr-un pat, tipologia sezutului si marimea suprafetei pentru dormit.

Iata care este functionalitatea unui coltar extensibil pentru living-ul tau:

  • Spatiul de depozitare – in cazul in care alegi un coltar extensibil cu un spatiu de depozitare, trebuie sa te asiguri ca in interiorul acestuia vor incapea cel putin doua perne si o patura si/sau pilota. Aceste spatii de depozitare trebuie sa fie incapatoare si usor de accesat. In cazul in care capul acestei lazi de depozitare se manevreaza cu greutate si nu o poti ridica usor, atunci cu siguranta vei renunta la a depozita des lucruri in interior;

  • Suprafata destinata dormitului – aceasta este o alta caracteristica care creste sau scade gradul de functionalitate pentru un coltar extensibil. Trebuie sa stii foarte clar daca ai nevoie de o suprafata pentru dormit de o persoana sau de doua persoane;

  • Mecanismul prin care se realizeaza extensia – avand in vedere faptul ca trebuie sa transformi acest coltar intr-un pat, trebuie sa fie usor de manevrat, fara prea multa forta. Mecanismul trebuie sa fie de calitate si rezistent, pentru a nu ceda in timp;

  • Calitatea sezutului coltarului extensibil – acesta trebuie sa fie confortabil si comod, atat cand vine vorba de dormit, cat si in momentul in care te relaxezi la TV. Pe piata se gasesc mai multe tipuri de sezut pentru coltar, dar cele mai confortabile sunt cele din puf de gasca. Dezavantajul acestora este dat de faptul ca pretul este destul de mare. Daca nu iti permite bugetul, atunci poti alege un scaun cu un sezut din arcuri care sa aiba straturi de spuma, pentru un confort sporit.

Specialistii ne ajuta sa facem cea mai buna alegere

Coltarul extensibil poate sa reprezinte piesa de rezistenta pentru sufrageria ta. Acesta este un obiect de mobilier ce are un dublu rol. Important este sa studezi foarte bine piata si sa alegi modelul potrivit in concordanta cu nevoile tale.

Magazinul online www.elvila.ro iti pune la dispozitie aici o gama larga de unde poti alege un coltar extensibil perfect!

Social Media
Vezi toate articolele autorului: 14

Comentarii

Cauta

Categorii populare