Comunicate de Afaceri

Discuri pentru frane

Discul de frana este un tip de frână care utilizează etrierele pentru a strânge perechi de plăcuțe pe un disc pentru a crea o frecare care întârzie rotirea unui arbore, cum ar fi o axă a vehiculului, fie pentru a reduce viteza de rotație, fie pentru ao menține în staționare. Energia mișcării este transformată în căldură reziduală care trebuie dispersată. Frânele hidraulice cu discuri sunt cea mai frecvent utilizată formă de frână pentru autovehicule, dar principiile unei frâne de disc sunt aplicabile aproape oricărui arbore rotativ.

Comparativ cu frânele cu tambur, frânele pe disc oferă o performanță mai bună de oprire deoarece discul este mai ușor răcit.

Ca urmare, discurile sunt mai puțin predispuse la decolorarea frânelor cauzate de supraîncălzirea componentelor de frână. Frânele cu discuri se recuperează mai repede de la imersie (frânele umede sunt mai puțin eficiente decât cele uscate).

Majoritatea modelelor de frânare cu tambur au cel puțin un pantof principal, care dă un efect servo. Dimpotrivă, o frână de disc nu are efect de servomotor, iar forța de frânare este întotdeauna proporțională cu presiunea așezată pe plăcuța de frână de sistemul de frânare prin intermediul oricărui servomotor de frână, pedală de frână sau pârghie. Acest lucru dă șoferului o mai bună "simțire" și ajută la evitarea blocării iminente. Tamburile sunt, de asemenea, predispuse la "mușchiul clopoțelului" și prinde materialul de căptușire uzat în ansamblu, ambele cauze ale diferitelor probleme de frânare.

Discul de frână (sau rotorul în limba engleză americană) este, de obicei, fabricat din fontă, dar poate fi în unele cazuri fabricat din compozite cum ar fi compozite carbon-carbon întărite sau matrice ceramică. Acesta este conectat la roată și / sau axă. Pentru a întârzia roata, materialul de fricțiune sub formă de plăcuțe de frână, montat pe etrierul de frână, este forțat mecanic, hidraulic, pneumatic sau electromagnetic pe ambele părți ale discului. Frecarea determină încetinirea sau oprirea discului și a roții atașate.

Discul de frână este componenta unei frâne de disc pe care se aplică plăcuțele de frână.

Materialul este de obicei fierul gri, [19] o formă de fontă. Designul discului variază într-o oarecare măsură. Unele sunt pur și simplu solide, dar altele sunt golite cu aripioare sau palete care unește cele două suprafețe de contact ale discului (de obicei incluse ca parte a procesului de turnare). Greutatea și puterea vehiculului determină necesitatea existenței unor discuri ventilate [14]. Proiectarea discului "ventilat" ajută la disiparea căldurii generate și este frecvent folosită pe discurile frontale încărcate mai mult.

De asemenea, discurile pot fi fantelate, unde canalele superficiale sunt prelucrate pe disc pentru a ajuta la îndepărtarea prafului și a gazelor. Slotting este metoda preferată în cele mai multe medii de curse pentru a îndepărta gazul și apa și pentru a deglaza plăcuțele de frână. Unele discuri sunt atāt perforate, cāt și cu crestături. Discurile cu discuri în general nu sunt utilizate pe vehiculele standard, deoarece își pierd repede tampoanele de frână; Totuși, această îndepărtare a materialului este benefică pentru vehiculele de curse deoarece păstrează plăcuțele moi și evită vitrificarea suprafețelor lor.

Ca o modalitate de a evita stresul termic, crăparea și răsucirea, discul este uneori montat într-o manieră jumătate liberă pe butucul cu spline grosiere.

Acest lucru permite ca discul să se extindă într-un mod simetric controlat și cu un transfer de căldură mai puțin nedorit pe butuc.

Pe șosea, discurile perforate sau cu crestături au încă un efect pozitiv în condițiile umede, deoarece găurile sau orificiile împiedică formarea unui film de apă între disc și plăcuțe. Discurile încrucișate pot sparge eventualele găuri din cauza oboselii metalice. Frânele încrucișate care sunt fabricate prost sau supuse unor solicitări mari se vor sparge mult mai repede și mai sever.
Pentru mai multe detalii vizitati site-ul nostru www.uzinrom.ro
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Atelierul de Creatii Digitale

Comentarii

Cauta

Categorii populare