Comunicate de Afaceri

Ergonomia - de ce este important sa tinem cont de acest aspect cand alegem mobilierul pentru birou

Durerile din zona lombara sau presiunea pe care o simtim in zona umerilor sunt primele semne ca utilizam scaune de birou moderne necorespunzatoare.

Principalul criteriu dupa care trebuie sa ne ghidam atunci cand alegem scaunul trebuie sa fie cel ergonomic. Ergonomia tine cont de pozitia corpului si prin urmare piesele de mobilier realizate dupa standardele ergonomice vor oferi mai mult confort.

Criterii dupa care sa ne ghidam cand alegem mobilierul pentru birou

Un scaun ergonomic trebuie sa fie dotat cu posibilitatea de a i se ajusta inaltimea in functie de persoana care il foloseste. Inaltimea corecta la care trebuie sa ajustati scaunele de birou se determina conform urmatoarelor aspecte: trebuie sa stati cu picioarele pe podea iar genunchii trebuie sa fie pozitionati intr-un unghi de 90 de grade.

Alegeti un model de scaune de birou care sa aiba brate. Existand un suport de care sa va sprijiniti bratele veti reduce presiunea care se acumuleaza in zona umerilor atunci cand tastati mult la calculator.

Coloana vertebrala a fiecarei persoane are o curba naturala in zona lombara. Spatarul unui scaun trebuie sa sprijine aceasta curba, insa pe langa acest fapt, spatarul mai trebuie sa fie si suficient de lat pentru a va putea sprijini de el inclusiv si umerii si gatul.

Alte aspecte importante

Cand alegeti un model de scaune de birou este recomandat sa-l incercati. Chiar daca doriti sa optati pentru un magazin online, de cele mai multe ori acestea dispun si de show room-uri. Prin urmare se merita efortul de a le vizita pentru a fi siguri ca scaunul ales vi se potriveste si ca acesta este intr-adevar confortabil. Aspect pe care il putem verifica inainte de cumparare cum altfel, daca nu prin testarea scaunului?

Nu uitati si de faptul ca chiar daca un scaun se incadreaza in categoria ergonomic, acesta poate sa nu vi se potriveasca. Motive pot exista multe. In primul rand exista astfel de situatii din cauza faptului ca fiecare scaun este unic, precum si fiecare persoana este. Acest aspect aduce in prim plan, inca o data, importanta testarii scaunul inainte de a-l achizitiona. De asemenea nu trebuie sa tinem cont de recomandarile prietenilor sau a altor persoane nespecializate in domeniu.

Luati in considerare in alegerea acestuia si modelul tapiteriei sau a materialelor utilizate. Majoritatea achizitionam o astfel de piesa de mobilier pentru a fi utilizata o perioada indelungata de timp. Este important ca modelul ales sa ne placa.

Pozitia corecta a corpului atunci cand stam pe scaun

Corpul trebuie sa fie tot timpul itr-o pozitie verticala, dreapta, in anumite situatii usor inclinata (dar in astfel de cazuri unghiul de incliare nu trebuie sa depaseasca 110 grade, tinand cont ca in pozitie dreapta - verticala corpul nostru formeaza un unghi de 90 de grade).

Picioarele trebuie sa fie asezate complet pe podea, antebratele trebuie sa fie sprijinite pe un suport special, iar coapsele trebuie sa formeze impreuna cu trunchiul un unghi de 90 de grade.

Magazinul online Elvila.ro care, de altfel, dispune si de show room-uri, ofera scaue de birou confortabile, realizate in concordanta cu criteriile ergonomice. Din gama variata pe care o puteti descoperi aici veti putea sa alegeti un scaun care sa va ajute sa va pastrati sanatatea, dar si sa dati randament pe parcursul zilei.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: 14

Comentarii

Cauta

Categorii populare