Comunicate de Afaceri

Exportul solutiilor industriale integrate - profitabil in vremuri de criza

Productia interna de energie electrica a totalizat, in primele zece luni din 2009, putin sub 20 de milioane tone echivalent petrol, in scadere cu aproape sapte la suta fata de perioada similara din 2008, conform datelor provizorii publicate de Institutul National de Statistica.

\"Daca pe piata interna productia a scazut si au fost anulate multe proiecte investitionale, pe piata externa tendinta manifestata de contractorii proiectelor industriale este de a incheia parteneriate cu un furnizori unici, care sa ofere solutii integrate. Companiile industriale romanesti care au reusit anul acesta sa-si exporte serviciile si sa contracteze proiecte in afara tarii si-au putut mentine o cifra de afaceri comparabila cu 2008 si chiar au inregistrat cresteri\", declara Ion Andronache, presedintele Syscom 18, unul dintre liderii nationali in domeniul automatizarilor industriale si sistemelor de masura.

Pana la finalul anului, Syscom 18 estimeaza vanzari totale de cca 1,6 milioane euro la export, 2009 fiind cel mai profitabil an pentru companie din perspectiva exporturilor.
Syscom 18 activeaza pe plan extern din anul 2000, odata cu contractarea unui prim proiect in Siria. Ulterior compania a executat lucrari si a livrat echipamente in Iran, Libia, Bulgaria, Ungaria dar mai ales in Kazakstan, unde a livrat sisteme de automatizare pentru doua statii mari de prelucrare gaze.


In prezent compania are in derulare doua proiecte in Orientul Mijlociu: modernizarea unui terminal petrolier in portul Aqaba (Iordania) si livrarea unor schiduri fiscale pentru produse petroliere in Iran.
\"Obiectivul nostru pentru urmatorii 5 ani este ca 20-30 la suta din cifra de afaceri sa fie reprezentata de exporturi. Faptul ca Syscom 18 este integrator de sistem este un argument solid in selectia companiilor pentru implementarea proiectelor externe. Clientii nostri din afara tarii sunt incantati de posibilitatea lucrului cu o singura companie care sa asigure proiectarea, livrarea tuturor echipamentelor, elaborare software, integrarea in sistem si punerea in functiune. In plus, avem o serie de avantaje fata de concurentii straini prin oferirea de echipamente si servicii de calitate la preturi mai bune decat ale multinationalelor\", declara presedintele Syscom 18.

Despre Syscom 18:
Infiintata in 1991, Syscom 18 este o firma cu capital integral romanesc, specializata in automatizari industriale si sisteme de masura. Furnizor de servicii „la cheie”, Syscom 18 are peste 500 de clienti in Romania, Orientul Mijlociu si Asia Centrala. Cele mai multe aplicatii au fost in industria petrolului si a gazelor naturale dar si in ciment, ceramica, medicamente, metalurgie etc.
Printre cei mai importanti clienti de-a lungul anilor, se numara Petrom, Romgaz, Transgaz, Rafo, Mittal Sidex, Inspet, Condmag, Armax, Confind, Arpechim, Petrobrazi, Rominserv, ANRS. Incepand cu anul 2000, Syscom 18 a executat lucrari si in afara tarii, in Siria, Kazakstan, Iran, Libia, Bulgaria, Ungaria.
Echipamentele livrate sunt produse de firme renumite, respectand standarde superioare de calitate. Syscom 18 a semnat contracte de distributie exclusiva cu peste 50 de firme din Europa, SUA sau Japonia. Are cca 150 de angajati, 10 filiale in tara si un volum total de vanzari de aproximativ 22 milioane euro (2007).
Social Media
Vezi toate articolele autorului: More Than Pub

Comentarii

Cauta

Categorii populare