Comunicate de Afaceri

Industrie Mica Prahova SA sustine campania Strazi pentru viata (Streets for Life), parte integranta a Saptamanii mondiale ONU a sigurantei rutiere

Ploiesti, 6 mai 2021 – Industrie Mica Prahova SA se implica din nou in siguranta rutiera din Romania, de aceasta data prin promovarea importantei limitarii vitezei in zonele rezidentiale si in apropierea scolilor. Acest demers privind reducerea vitezei in zonele vulnerabile a fost initiat de Organizatia Natiunilor Unite in cadrul proiectului Strazi pentru viata (Streets for Life), parte integranta a Saptamanii mondiale a sigurantei rutiere, eveniment aflat anul acesta la cea de-a sasea editie.

„Industrie Mica Prahova SA a semnat scrisoarea deschisa din campania Streets for life si sustine principiile active ale acesteia care cheama la actiune atat liderii administrativi cat si societatea civila in scopul reducerii vitezei de deplasare a autovehiculelor in zonele cu cei mai multi utilizatori vulnerabili ai drumurilor,” a declarat domnul Ioan Matres, director general al Industrie Mica Prahova SA. „Totodata, dorim sa transmitem initiativa noastra privind amplasarea urgenta a indicatoarelor rutiere de limitare a vitezei si a relantisoarelor in zonele rezidentiale si in apropierea scolilor, precum si imbunătatirea iluminatului stradal in preajma trecerilor de pietoni”, a adaugat acesta.

In cadrul acestui demers, Industrie Mica Prahova invita pe toti cei interesati in sustinerea aplicarii normelor privind reducerea vitezei de deplasare a autovehiculelor in zonele mentionate sa semneze scrisoarea atașata acesand https://www.petitieonline.com/strazi_pentru_viata. Scopul declarat al acestei actiuni este reducerea numarului accidentelor rutiere mortale prin limitarea vitezei in zonele vulnerabile.

„Intr-o lume post-pandemica, trebuie sa profitam de ocazia acestor vremuri fara precedent pentru a reimagina mobilitatea, pentru a o face sigura, accesibila, și durabila,” noteaza dr. Etienne Krug, director de department in cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii. „Siguranta rutiera este esenta transformarii acestei viziuni in realitate.”

In august 2020, Adunarea Generala a ONU a adoptat rezolutia 74/299 „Imbunatatirea sigurantei rutiere la nivel mondial”, proclamand Deceniul de actiune pentru siguranta rutiera 2021-2030, cu obiectivul ambitios de a preveni cel putin 50% din decesele si accidentele din traficul rutier pana in 2030.

Planul de actiune va fi lansat in cadrul Saptamanii mondiale a sigurantei rutiere (17-23 mai) si se va alinia la Declaratia de la Stockholm, document care subliniaza importanta unei abordari holistice a sigurantei rutiere si solicita imbunatatiri continue in proiectarea drumurilor si a vehiculelor. Declaratia de la Stockholm reprezinta concluziile celei de-a treia conferinte globale ministeriale pe tematica sigurantei rutiere. Potrivit acesteia, peste 1,35 milioane de oameni isi pierd vietile in accidente rutiere in fiecare an, mai mult de 90% dintre acestea avand loc in tari slab dezvoltate si in cele aflate in curs de dezvoltare.

Industrie Mica Prahova SA opereaza de peste 30 de ani pe piata marcajelor si indicatoarelor rutiere din Romania.

 

 

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: S.C. INDUSTRIE MICA PRAHOVA S.A.

Comentarii

Cauta

Categorii populare