Comunicate de Afaceri

Inovatie pentru transformare si adaptare – producere de nanopulberi “in-house” pentru materiale avansate cu aplicatii multifunctionale

In contextul Cadrului Financiar Multianual 2021-2027, dar si a instrumentului NextGeneration EU, respectiv a mecanismului de Redresare si Rezilienta, transpus, la nivel national, in Planul National de Redresare si Rezilienta, se urmăresc obiective precum transformarea si adaptarea. Cresc astfel eforturile pentru o economie sustenabilă, deschisa la nou si rezilienta, mai ales in conditii de criza majora. Unul dintre raspunsurile la aceste provocari este inovarea.  Nanotehnologia si utilizarea de materiale avansate pentru aplicatii multifunctionale, in industrii diferite, reprezinta o tranzitie in acest sens.

Pentru cei interesati de accesul la nanomateriale, respectiv nanopulberi, pentru fabricarea de materiale avansate “in-house”, acest lucru este posibil cu ajutorul unui aparat inovator de producere a nanopulberilor, dezvoltat în Romania, ca rezultat al implementarii unui proiect finantat din surse nerambursabile, respectiv din fonduri europene, de catre beneficiarul Process Innovation Nucleus S.R.L.

Este vorba despre proiectul cu titlul “Prototip pentru validare nanotehnologie inovatoare si linie de productie”, cod SMIS 104269, si care a fost derulat timp de 24 de luni, începând cu data de 08.09.2016, in baza contractului de finanțare nr. 71/08.09.2016, incheiat cu Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica si Inovare, in calitate de Organism Intermediar (OI), in numele si pentru Ministerul Fondurilor Europene (MFE), in calitate de Autoritate de Management (AM) pentru Programul Operational Competitivitate (POC).

Aparatul inovator de producere a nanopulberilor, la care facem referire, având la bază o nanotehnologie inovatoare brevetata, reprezinta un instrument eficient si prietenos cu mediul, avand dezvoltate retete de productie de nanopulberi cu costuri eficiente, pentru diferite industrii, cu precadere industria auto si componente. Nanopulberile produse cu ajutorul aparatului pot fi însa exploatate si in alte scopuri, precum aplicatii in industria bunurilor de larg consum, aplicatii de mediu, aplicatii medicale, etc. In ceea ce priveste aplicatiile auto, se pot produce, fara a se limita la, agenti de ranforsare adecvati pentru compoundare cu polimeri in vederea obtinerii de repere auto avand rol anti-scratching sau crestere a rezistentei la foc si inmuiere. Se pot obtine nanopulberi antimicrobiene pentru aplicatii diverse, inclusiv pentru includere ca strat activ in filtre auto, etc. Se pot obtine, asa cum am specificat anterior, nanopulberi pentru alte piete decat auto si componente, care se pot utiliza, de exemplu, pentru obtinerea de ceramici (cu aplicatii multiple), materiale refractare, abrazive, agenti ignifugati, agenti de ranforsare, pigmenti, acoperiri, etc.

Pentru a-si sustine procesele de productie, producatorii de materiale avansate pentru aplicatii multifunctionale pot beneficia astfel de acest instrument inovator pentru producerea „in-house” a nanopulberilor necesare, crescandu-si totodata valoarea adaugata a materialelor avansate rezultate.

Rezultatele proiectului implementat de Process Innovation Nucleus S.R.L. contribuie astfel la consolidarea cercetarii, dezvoltarii tehnologice si inovarii si, implicit, la cresterea gradului de noutate privind procesele de productie in domeniul nanomaterialelor si al materialelor avansate multifunctionale pe baza de nanopulberi.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020.

Detalii suplimentare si de contact puteti obtine vizitand website-ul proiectului: http://nanoapparatus.ro/

 

PROCESS INNOVATION NUCLEUS S.R.L./Mihailesti, Romania

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Process Innovation Nucleus SRL

Comentarii

Cauta

Categorii populare