Comunicate de Afaceri

Lucruri pe care probabil nu le știai despre o ruletă

Deși pare un instrument simplu și utilitar, există câteva lucruri interesante de știut despre acest mic ajutor din gospodărie.

O ruletă este un instrument incomod. Întotdeauna te vei chinui să realizezi o măsurare exactă, în timp ce folosești un corp stângaci și o riglă fragedă.

Cârligul ruletei are un joc cu un motiv

Cel mai probabil ai observat, în procesul de măsurare, că acel cârlig metalic agățat la capătul fiecărei rulete are un pic de joc, ceea ce pare ciudat pentru un instrument atât de dedicat preciziei. Dar aceasta nu este o greșeală, ci este de fapt o caracteristică importantă. Acea bandă metalică finală are o joc dintr-un motiv.

În primul rând, dacă te vei uita cu atenție, vei observa că primul inci din fiecare ruletă este de fapt mai scurt cu 1/16 dintr-un inci, pentru a ține cont de grosimea cârligului metalic. Drept urmare, dacă efectuezi o măsurare interioară (apăsând capătul cârligului pe piesa de lucru pe care o măsori), astfel vei obține o măsurare exactă.

Dar, de asemenea, dacă fixezi capătul pe o piesă de lucru, jocul cârligului va muta cârligul în exterior, pentru a compensa agățarea de piesa pe care o măsori, creând astfel un decalaj de 1/16 inci între cârlig și banda de măsurare, permițând o măsurare precisă. Drept urmare, ai întotdeauna grijă să ții banda întinsă atunci când efectuezi o măsurătoare exterioară pentru a te asigura că cârligul final este complet întins.

Carcasa ruletei poate fi folosită pentru măsurare

Este posibil să știi deja acest lucru, dar carcasa din plastic sau metal de la o ruletă are întotdeauna un număr care indică lungimea exactă a bazei sale. Știind acest lucru, poți utiliza carcasa în sine pentru a face măsurători în interior, unde altfel ar trebui să îndoi banda de măsurare într-un unghi de 90 de grade. În schimb, poți folosi carcasa în sine pentru a măsura până la colț, adăugând lungimea carcasei la numărul pe care îl afișează partea de sus a benzii de măsurare.

Prinderea cuielor și șuruburilor

Vei găsi un mic slot în cârligul final la aproape fiecare ruletă. Acest slot este acolo pentru a prinde capul unui cui sau al unui șurub. În acest fel, dacă ești singur și trebuie să măsuri un punct fix pe o suprafață plană care ar necesita în mod normal pe cineva care ține ruleta, poți scufunda un șurub sau un cui, poți conecta capătul ruletei în acest slot și să măsori cu precizie de acolo.

Instrument de marcare

Ai observat vreodată marginea inferioară zimțată a cârligului de la capăt pe ruleta ta? Dacă folosești ruleta și nu ai la îndemână un instrument de marcare, precum un creion, poți să apeși această margine în material și să îl zgârii puțin pentru a marca locul ca un semn.

Poți folosi cârligul pentru a desena un cerc

Cârligul de la capătul unei rulete alături de un șurub pot fi folosite și pentru a desena un cerc. Deoarece slotul de la capătul ruletei poate fi folosit ca un cârlig de cui sau șurub, el poate acționa ca punctul central atunci când desenezi un cerc. Dacă așezi cârligul din capăt pe un cui sau șurub centrat și ții un creion pe capătul celălalt al benzii, la ce distanță vrei tu, poți desena un cerc cu o rază dorită.

În concluzie, ruleta ta de măsurare este mai inteligentă decât crezi. Și încă un lucru: deși cârligul împiedică de asemenea banda să se întoarcă în carcasă, în timpul rulării, ar trebui să-i permiți să se retragă înapoi ușor, folosind degetele pentru a controla mișcarea benzii, în loc să o lași să se trântească în loc. Acest lucru va menține calibrarea precisă cât mai mult timp.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Emi Emilio

Comentarii

Cauta

Categorii populare