Comunicate de Afaceri

Moduri de creare utilizatori şi atribuire a rolurilor de securitate în Dynamics 365

Aplicaţiile business inteligente Dynamics 365 au rolul de a aduce la un loc datele, angajaţii şi procesele din cadrul unei companii, pentru o administrare corectă a afacerilor şi pentru fidelizarea clienţilor.

Practic, Dynamics 365 poate fi caracterizată ca o generaţie de aplicaţii inteligente pentru business-urile la început de drum, dar şi pentru business-urile cu reputaţie, permiţând organizaţiilor să crească, să se dezvolte şi să se transforme.

Pe lângă înregistrarea cu serviciul online, contul de utilizator în Dynamics 365 trebuie să aibă o licență atribuită, astfel încât utilizatorul să aibă acces la serviciu.

Crearea contului de utilzator în Dynamics 365

În momentul creării unui cont de utilizator în această aplicaţie, sistemul va genera un ID de utilizator şi o parolă temporară. Utilizatorii pot permite serviciului să trimită un e-mail cu un text clar şi să schimbe parola. Instrucțiunile urmate pas cu pas uşurează munca utilizatorilor.

Ulterior, introducând ID-ul şi parola, utilizatorii pot accesa centrul de administrare pentru a vizualiza informaţii despre acest serviciu, fără a avea acces la aplicaţiile bazate pe modelul din Dynamics 365. Finalizarea procesului de sincronizare între centrul de administrare Microsoft şi aplicaţiile din modelul Dynamics nu durează mai mult de câteva minute.

Pentru a forţa sincronizarea imediată între aplicaţiile centrului de administrare Microsoft 365 şi aplicaţiile Dynamics 365, utilizatorii trebuie doar să se deconecteze de la aplicaţiile bazate pe model atât în Dynamics, cât şi în centrul de administrare, să închidă browserele deschise şi să se conecteze înapoi în aplicaţii.

Cum sunt gestionate informaţiile profilului utilizatorilor?

În Dynamics 365, informaţiile profilului utilizatorilor sunt menţinute şi corect gestionate în centrul de administrare Microsoft 365. După crearea şi actualizarea profilului de utilizator, câmpurile profilului sunt actualizate în mod automat şi sincronizate în mediile Microsoft Power Platform.

Cum se adaugă o licenţă la un cont de utilizator?

Licenţele de utilizator sunt importante pentru a oferi acces la organizaţie. Utilizatorii Dynamics 365 au nevoie de o licenţă de utilizator pentru fiecare persoană care se înregistrează ca şi utilizator activ.

Se poate crea contul şi adăuga licenţa utilizatorului sau aceasta se poate adăuga ulterior. La adăugarea persoanelor noi şi utilizatorilor programului, se completează formularul Nou cont de utilizator. Fiecare licenţă de utilizator necesită un cont Microsoft unic, la fel cum fiecare nou utilizator are nevoie de o licenţă.

Cum se atribuie rolul de securitate unui utilizator?

Rolul de securitate permite controlul accesului utilizatorului la date printr-un set de niveluri de acces şi permisiuni, acestea stabilind limitele utilizatorilor pentru vizualizarea de date şi interacţiunile cu aceste date.

Aplicaţiile de tip Dynamics 365 oferă un set implicit de roluri de securitate. În cazul în care organizaţia are nevoie, se pot crea noi roluri de securitate prin simpla editare a unuia din rolurile implicite şi salvarea acestuia sub un nou nume. Rolurile de securitate sunt asociate unităţilor de business noi, iar caracteristica este special concepută pentru a limita accesul persoanelor străine la date.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare