Comunicate de Afaceri

Noi tehnologii de recuperare a vaporilor

Sistemul realizeaza in acelasi timp, in combinatie cu asa numita „incarcare pe jos a autocisternelor”, o zona fara pericol exploziv din punctul de vedere a normelor de protectie si protejarea mediului inconjurator in zona de incarcare.

„Sistemele de recuperare a vaporilor nu participa doar la protejarea mediului inconjurator si a sanatatii publice, ci si la economisirea carburantului, in conformitate cu prevederile de mediu“, declara Ion Andronache, presedintele Syscom 18.

Excesul de vapori aparut la vehicularea si stocarea produselor petroliere de tip benzina cat si datorita variatiilor atmosferice de temperatura, este colectat si procesat. Prin procesare, se reduce emisia de compusi organici volatili in atmosfera si se recupereaza produsul volatil in vederea reutilizarii.

Functionarea intregului sistem este urmarita de catre Syscom 18 printr-un program computerizat, care realizeaza, printre altele, vizualizarea schemei sinoptice a sistemului de vapori, controlul parametrilor de functionare (temperaturi, niveluri, densitati, debite masice pentru emisiile din unitatea de recuperare), emiterea comenzilor pentru pornirea/oprirea unitatii de recuperare in functie de presiunea dezvoltata in sistem, executarea traseelor tehnologice pentru lichidul absorbant (necesar unitatii de recuperare), izolarea unor tronsoane si/sau echipamente din circuitul de vapori in cazuri de emergenta. Unitatea de recuperare a vaporilor dispune de propriul sau sistem de calcul.

In cadrul acestei lucrari, firma Syscom 18 a activat ca antreprenor general si integrator de sistem, asigurand ingineria de baza, contractarea cu terti a lucrarilor de proiectare si deexecutie , contractarea si livrarea aparatelor si a echipamentelor, implementarea softurilor de aplicatie si executarea unor lucrari speciale de inalta tehnicitate.

De-a lungul celor 18 ani de activitate, Syscom 18 a furnizat solutii integrate pentru sisteme de automatizare si masura, fiind prima firma din Romania care a implementat in 2003 prima statie fiscala mare moderna, cu debitmetre ultrasonice, de masurare a gazelor naturale la depozitul subteran din Butimanu, judetul Dambovita, iar in 2006 un sistem complet de recuperarea vaporilor la RAFO Onesti.

Syscom 18 desfasoara in prezent 11 proiecte similare, atat pe teritoriul tarii, cat si in Orientul Mijlociu si Asia Centrala. Compania furnizeaza servicii „la cheie”, asigurand proiectarea, integrarea sistemului, livrarea echipamentelor, producerea de dulapuri de automatizare si skiduri de masura, elaborarea softurilor si punerea in functiune.


Despre Syscom 18:
Infiintata in 1991, Syscom 18 este o firma cu capital integral romanesc, specializata in automatizari industriale si sisteme de masura. Furnizor de servicii „la cheie”, Syscom 18 are peste 500 de clienti in Romania, Orientul Mijlociu si Asia Centrala. Cele mai multe aplicatii au fost in industria petrolului si a gazelor naturale dar si in ciment, ceramica, medicamente, metalurgie etc.
Printre cei mai importanti clienti de-a lungul anilor, se numara Petrom, Romgaz, Transgaz, Rafo, Mittal Sidex, Inspet, Condmag, Armax, Confind, Arpechim, Petrobrazi, Rominserv, ANRS. Incepand cu anul 2000, Syscom 18 a executat lucrari si in afara tarii, in Siria, Kazakstan, Iran, Libia, Bulgaria, Ungaria.
Echipamentele livrate sunt produse de firme renumite, respectand standarde superioare de calitate. Syscom 18 a semnat contracte de distributie exclusiva cu peste 50 de firme din Europa, SUA sau Japonia. Are cca 150 de angajati, 10 filiale in tara si un volum total de vanzari de aproximativ 22 milioane euro (2007).

Persoana de contact:

Silvia Popescu
PR Officer MORE THAN PUB
Str. Dr. Mihail Petrini nr.15, Sector 5
Centrala: 031.22.55.102-111
Mobil: 0749.155.504
www.morethanpub.ro
silvia.popescu@morethanpub.ro

Social Media
Vezi toate articolele autorului: More Than Pub

Comentarii

Cauta

Categorii populare