Comunicate de Afaceri

O data pe an, chimia contemporana isi prezinta noutatile la Bucuresti

Manifestarea știintifica a fost onorata de prezenta domnului Academician Ionel Haiduc, Presedintele Academiei Romane.
Conferintele de Chimie Contemporana vizeaza prezentarea rezultatelor din mai multe domenii ale chimiei, cu accent pe domenii de varf (tectonica moleculara, nanotehnologii, știinta si ingineria mediului). Manifestarea academica permite cercetatorilor din Romania sa ia contact direct si sa stabileasca colaborari reale cu cercetatori din mai multe tari, implicati in programe internationale de cercetare. Conferințele de Chimie Contemporana urmaresc dezvoltarea de noi directii de cercetare, in domeniile de varf ale chimiei, cu implicatii economice si sociale.
“Ceea ce ne propunem prin Conferințele de Chimie Contemporana este sa valorificam potențialul pe care Romania il are la nivelul cercetarii in domeniul chimiei și totodata sa tragem un semnal de alarma pentru a readuce statutul de cercetator la locul cuvenit. Din pacate, libertatea de acțiune și motivația cercetatorilor romani sunt uneori infranate de subfinanțarea proiectelor. Noi am fost printre puținii care au ințeles ca o cercetare de succes necesita in primul rand o concentrare a eforturilor pe toate planurile; tocmai de aceea susținem anual organizarea Conferințelor de Chimie Contemporana, in scopul de a crea și menține legaturi cu mediul academic din afara.”, declara Ion Andronache, președintele companiei romanești de automatizari industriale – Syscom 18, inițiatorul Conferințelor de Chimie Contemporana.
Prezentarile susținute de invitații din mediul universitar și științific au evidențiat ultimele descoperiri in domeniul chimiei contemporane, punctand problemele actuale ale chimiei, direcțiile majore de cercetare in chimie, situația și perspectivele industriei chimice.
Prof. Dr. Ing. Mir Wais Hosseini a deschis reuniunea cu lucrarea “Tectonica moleculara: de la unitați structurale la arhitecturi cristaline”. Lucrarea profesorului Hosseini trateaza formarea rețelelor moleculare, fenomen a carui cercetare științifica se afla inca la inceput, dar care iși gasește aplicabilitatea in generarea de rețele controlate structural.
Bogdan Simionescu, membru al Academiei Romane și directorul Institutului de chimie macromoleculara „Petru Poni“ din Iasi, este unul dintre promotorii romani ai cercetarilor care au perspectiva unei aplicatii practice. Lucrarea prezentata in cadrul Conferințelor de Chimie Contemporana, “De la polimeri funcționali la arhitecturi macromoleculare”, accentueaza importanța polimerilor funcționali ca elemente de construcție versatile pentru obținerea de arhitecturi nanostructurate și noi materiale plastice.
In cadrul celei de-a patra ediții a Conferintelor de Chimie Contemporana, ca in fiecare an, au fost decernate premiile acordate autorilor celor mai bune articole publicate in „Revista de Chimie” si „Revista Materiale Plastice”, ambele finanțate din fonduri proprii de compania Syscom 18.
Evenimentul a fost organizat de Syscom18, in colaborare cu S.C. Biblioteca Chimiei S.A., Revista de Chimie, Revista Materiale Plastice, sub egida Academiei Romane si a Societații de Chimie din Romania. Reuniunea a avut loc la Hotelul Athenee Palace Hilton, sala Diplomat.

Despre Syscom 18:
Inființata in 1991, Syscom 18 este o firma cu capital integral romanesc, specializata in automatizari industriale și sisteme de masura. Furnizor de servicii „la cheie”, Syscom 18 are peste 500 de clienți in Romania, Orientul Mijlociu și Asia Centrala. Cele mai multe aplicații au fost in industria petrolului și a gazelor naturale dar și in ciment, ceramica, medicamente, metalurgie etc.
Printre cei mai importanți clienți de-a lungul anilor, se numara Petrom, Romgaz, Transgaz, Rafo, Mittal Sidex, Inspet, Condmag, Armax, Confind, Arpechim, Petrobrazi, Rominserv, ANRS. Incepand cu anul 2000, Syscom 18 a executat lucaari și in afara țarii, in Siria, Kazakstan, Iran, Libia, Bulgaria, Ungaria.
Echipamentele livrate sunt produse de firme renumite, respectand standarde superioare de calitate. Syscom 18 a semnat contracte de distribuție exclusiva cu peste 50 de firme din Europa, SUA sau Japonia. Are cca 150 de angajați, 10 filiale in țara și un volum total de vanzari de aproximativ 22 milioane euro (2007).
Social Media
Vezi toate articolele autorului: More Than Pub

Comentarii

Cauta

Categorii populare