Comunicate de Afaceri

Placute bazabile de la Uzinrom

Placutele bazabile sunt un instrument de tăiere care nu se rotește, utilizat în strunguri metalice, mașini de formare și mașini de rindeluit. Astfel de tăietori sunt, de asemenea, deseori menționați prin denumirea de freza setată a sculelor de tăiere cu un singur punct, care se deosebesc de alte unelte de tăiere, cum ar fi un dispozitiv de tăiat cu fierăstrău, sau cu jet de apă. Marginea de tăiere este împământată pentru a se potrivi unei anumite operații de prelucrare și poate fi reascuțită sau remodelată după cum este necesar. Bitul instrumentului de împământare este ținut rigid de un suport de sculă în timpul tăierii.

Carbida și ceramica:

Carbida, ceramica (cum ar fi nitrura de bor cubic) si diamantul, cu duritate mai mare, permit indepartarea mai rapida a materialelor in cele mai multe cazuri. Deoarece aceste materiale sunt mai scumpe și mai fragile decât oțelul, în mod obișnuit, corpul instrumentului de tăiere este fabricat din oțel și este atașată o margine de tăiere mică din materialul dur. Marginea de tăiere este, de obicei, fie înșurubată, fie fixată (în acest caz se numește o inserție), sau brodată pe o bucată de oțel (aceasta se face de obicei numai pentru carbură).

Forma placutelor bazabile:

Forma instrumentului poate fi folosita ca o singură operație și, prin urmare, elimină multe alte operații din diapozitive (față, spate și / sau vertical) și turela. Un instrument de formare transformă unul sau mai multe diametre în timp ce se alimentează în lucrare. Înainte de utilizarea uneltelor formate, diametrele au fost transformate prin mai multe operațiuni de alunecare și turelă și, prin urmare, au făcut mai mult de lucru pentru a face parte. De exemplu, un instrument de formare poate transforma multe diametre și, în plus, poate să taie piesa într-o singură operație și să elimine necesitatea indexării turelei. Pentru mașinile cu un singur ax, depășirea nevoii de indexare a turelei poate duce la o creștere drastică a ratelor de producție pentru o parte.

La lucrările de lungă durată, este obișnuit să folosiți un instrument de găurit pe o altă glisieră sau stație pentru a elimina volumul de material pentru a reduce uzura sculei de formare.

Există diferite tipuri de instrumente de formă. Instrumentele de formare sunt cele mai frecvente pentru lucrările de dimensiuni medii și scurte (50 până la 20.000 de bucăți). Instrumentele de formă circulară sunt de obicei pentru lucrări mai lungi, deoarece uzura sculei poate fi măcinată de pe vârful instrumentului de mai multe ori, pe măsură ce scula este rotită în suportul său. Există, de asemenea, un instrument de tăiere care poate fi folosit pentru tăieturi ușoare de finisare. Instrumentele formate pot fi fabricate din oțel cobalt, carbură sau oțel de mare viteză. Carbida necesită o îngrijire suplimentară, deoarece este foarte fragilă.

Un dezavantaj atunci când se utilizează unelte de formare este faptul că alimentarea în lucrare este de obicei lentă, de la 0,0005 "până la 0,0012" pe rezoluție, în funcție de lățimea sculei. Instrumentele de formă largă creează mai multă căldură și, de obicei, sunt problematice. Căldura și vibrația scade durata de viață a sculei. De asemenea, uneltele formate mai mari de 2,5 ori mai mici decât diametrul mai mic al piesei care se rotește prezintă un risc mai mare de rupere a părții. Atunci când întoarceți piese mai lungi, un suport din turelă poate fi folosit pentru a crește lungimea de întoarcere de la 2,5 ori la 5 ori diametrul cel mai mic al părții care se rotește, iar acest lucru poate ajuta și la reducerea vibrațiilor. În ciuda dezavantajelor, eliminarea operațiunilor suplimentare face adesea utilizarea instrumentelor formale cea mai eficientă opțiune.
Pentru mai multe detalii vizitati site-ul nostru www.uzinrom.ro
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Atelierul de Creatii Digitale

Comentarii

Cauta

Categorii populare