Comunicate de Afaceri

Pompa de caldura sol - apa, un sistem de energie geotermala care protejeaza mediul

Tot mai mulți indivizi aleg atât să economisească bani la facturile de uitilități lunare, dar și să protejeze mediul înconjurător prin montarea unor pompe de caldura sol - apa.

Românii au nevoie de sisteme moderne și inteligente de încălzire a casei. Aceștia aleg din ce în ce mai des să-și instaleze în gospodării sisteme de energie geotermală care să asigure casei confortul și siguranța necesară.

Pompele de caldura sol - apa pot atat încălzi spațiul interior respectiv, cât și răci. Conform celor de la Clima Center, principalul avantaj pe care individul posesor de pompe de caldura îl simte este scăderea semnificativă lunară a costurilor utilităților, dar, principalul avantaj este protejarea mediului, deoarece pompele de caldura sol - apa folosesc energie regenerabilă, reducând semnificativ nivelul de poluare pe care vechile sisteme de încălzire îl produceau.

Clima Center este un distribuitor de produse și servicii de climatizare, mai precis care se ocupă cu încălzirea și răcirea caselor sau clădirilor.

Ce este energia geotermală?

În efortul global de a putea încetini măcar dependența de combustibilii fosili, apare, alături de sursele de energie verde precum energia solară și eoliană, energia geotermală. Este o altă sursă de energie ecologică. Sistemul ia căldura subterană rămasă din rocile topite care au format Pământul cu miliarde de ani în urmă tranfosrmând-o în metodă de încălzire pentru clădiri, dar și ca energie electrică.

Oamenii au exploatat energia geotermală de zeci de mii de ani, folosindu-se pentru a găti și pentru a se scălda, de exemplu. În timpul Imperiului Roman, cu aproximativ 2000 de ani în urmă, izvoarele termale au fost folosite ca băi. Astăzi, energia geotermală, mai precis a pompelor de caldura sol - apa este folosită pentru încălzirea și răcirea caselor și a altor clădiri. Mediul subteran funcționează ca un fel de rezervor de căldură, căldura fiind trasă în clădire în timpul sezonului rece, iar în timpul sezonului cald, excesul de căldură este dus sub pământ, astfel scade temperatura interioară a spațiului respectiv. Clima Center contribuie la scăderea costurilor la facturile lunare, dar și la protecția mediului prin serviciile pe care le oferă.

Ce sunt pompele de caldura sol - apa?

Pompele de caldura sol - apa ocupă o poziție specială în sectorul pompelor de căldură. Aceste sisteme extrag energie termică nu din sol sau din aerul înconjurător, ci direct din apele subterane. Pompele de căldură din apele subterane determină proprietarii clădirilor să se bazeze pe surse regenerabile de energie pentru generarea de căldură sau de răcire, lucru, în primul rând, benefic pentru mediul înconjurător.

O pompa de caldura sol - apa, cunoscută și sub denumirea de pompă geotermală, este un dispozitiv de încălzire / răcire central conceput pentru a transfera căldură în sau de la straturile superioare ale solului. Printr-o rețea de țevi instalate subteran la o adâncime de 10 până la 150 m (în cazul unui colector de foraj), căldura absorbită de scoarța Pământului este transportată de la subteran la zona desemnată și eliberată ca temperatură în gospodăria/clădirea respectivă.

Context bucureștean

Pompele de caldura sol - apă de la Clima Center sunt ideale pentru încălzirea și răcirea rețelelor de încălzire urbană. O rețea de distribuție a căldurii face ca apa să circule în toată clădirea, fiecare cameră putând utiliza avantajele pompelor de căldură sol- apa, mai precis extragerea căldurii atunci când camera respectivă are nevoie de încălzire - și să respingă căldura atunci când locul respectiv are nevoie de răcire.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Comentarii

Cauta

Categorii populare