Comunicate de Afaceri

Proiectele Syscom 18 de modernizare a infrastructurii energetice romanesti, la un pas de finalizare

„Petrom si Romgaz sunt partenerii nostri traditionali si impreuna avem o strategie clara de conformare si modernizare a depozitelor petroliere si a depozitelor subterane de gaze, proiecte desfasurate treptat, pe o perioada de mai multi ani. In principal ne concentram asupra cresterii coeficientului de siguranta in livrarea gazelor la valori cat mai apropiate de cele practicate de tarile din Uniunea Europeana.”, declara Ion Andronache, presedintele Syscom 18.

„Sectorul energetic este unul de importanta strategica globala, iar investitiile la nivel mondial se vor concentra pe industria gazelor si petroliera. De aceea este extrem de important sa ne aliniem la standardele europene de calitate in ceea ce priveste sistemele de depozitare si exploatare.”, continua Ion Andronache.

Investitiile in sistemele de recuperare a vaporilor realizate de Petrom au drept scop reducerea impactului proceselor tehnologice asupra mediului inconjurator, unitatile puse in functiune de Syscom 18 limitand emisiile de compusi organici volatili rezultati din depozitarea carburantilor.
In ceea ce priveste lucrarile de modernizare la depozitul Romgaz, acestea sunt menite sa intensifice ritmul de dezvoltare a capacitatilor existente de inmagazinare a gazelor naturale. Capacitatea de inmagazinare subterana operata de Romgaz in locatia de la Ghercesti, zona de consum Craiova, este de aproximativ 150 milioane mc de gaze.
De-a lungul celor 18 ani de activitate, Syscom 18 a furnizat solutii integrate pentru sisteme de automatizare si masura, fiind prima firma din Romania care a implementat in 2003 prima statie fiscala mare moderna, cu debitmetre ultrasonice, de masurare a gazelor naturale la depozitul subteran din Butimanu, judetul Dambovita, iar in 2006 un sistem complet de recuperarea vaporilor la RAFO Onesti.

Syscom 18 desfasoara in prezent 11 proiecte similare, atat pe teritoriul tarii, cat si in Orientul Mijlociu si Asia Centrala. Compania furnizeaza servicii „la cheie”, asigurand proiectarea, integrarea sistemului, livrarea echipamentelor, producerea de dulapuri de automatizare si skiduri de masura, elaborarea softurilor si punerea in functiune.

Despre Syscom 18:
Infiintata in 1991, Syscom 18 este o firma cu capital integral romanesc, specializata in automatizari industriale si sisteme de masura. Furnizor de servicii „la cheie”, Syscom 18 are peste 500 de clienti in Romania, Orientul Mijlociu si Asia Centrala. Cele mai multe aplicatii au fost in industria petrolului si a gazelor naturale dar si in ciment, ceramica, medicamente, metalurgie etc.
Printre cei mai importanti clienti de-a lungul anilor, se numara Petrom, Romgaz, Transgaz, Rafo, Mittal Sidex, Inspet, Condmag, Armax, Confind, Arpechim, Petrobrazi, Rominserv, ANRS. Incepand cu anul 2000, Syscom 18 a executat lucrari si in afara tarii, in Siria, Kazakstan, Iran, Libia, Bulgaria, Ungaria.

Echipamentele livrate sunt produse de firme renumite, respectand standarde superioare de calitate. Syscom 18 a semnat contracte de distributie exclusiva cu peste 50 de firme din Europa, SUA sau Japonia. Are cca 150 de angajati, 10 filiale in tara si un volum total de vanzari de aproximativ 22 milioane euro (2007).


Persoana de contact:
Silvia Popescu
PR Officer MORE THAN PUB
Mobil: 0749.155.504
silvia.popescu@morethanpub.ro
www.morethanpub.ro
Social Media
Vezi toate articolele autorului: More Than Pub

Comentarii

Cauta

Categorii populare