Comunicate de Afaceri

Romanii pasionati de bricolaj isi doresc materiale in cantitati mici

Potrivit unui studiu realizat la nivel national, romanii pasionati de bricolaj si de reamenajare isi doresc mostre pentru testare si posibilitatea de a achizitiona produse in cantitati mai mici. Folosit ca o modalitate de relaxare, exprimare a creativitatii si petrecere a timpului cu familia, bricolajul este o activitate recurenta in care romanii investesc de la 50 pana la 300 de lei lunar.

Analizand retrospectiv o serie de proiecte de print in care am fost implicati, am observat faptul ca asteptarile cumparatorilor cu privire la furnizorii DIY se refera si la cantitatile in care sunt disponibile materialele de care au nevoie pentru: reamenajarea interioara, reconditionarea mobilierului, gradinaritul, reciclarea si reparatiile in casa. In egala masura, putem spune ca o parte dintre clienti si-au exprimat dorinta de a primi mostre care sa ii ajute in alegerea produselor de care au nevoie.

Asadar, putem afirma faptul ca acest trend delimiteaza cerintele de pe piata si diferentiaza nevoile clientilor in doua categorii: cumparatori care au nevoie de cantitati mari si pasionatii de bricolaj care isi doresc cantitati mai mici, potrivite pentru proiectele personale, explica Calin Pascu, Manager General Agentia de Print.

In egala masura, se poate discuta despre nevoile specifice ale cumparatorilor care determina atat o reorganizare a modului de producere si distributie a produselor, cat si adaptarea la o alta asteptare a clientilor: varietatea. Astfel, are loc o diversificare a ambalajelor, personalizate pentru fiecare tip de cumparator si material in parte.

Industria printului vine in ajutorul furnizorilor de pe piata de DIY, oferind o gama variata de optiuni care intalnesc asteptarile companiilor si cumparatorilor deopotriva. De la  personalizarea ambalajelor pentru consumatori, la reinventarea celor vechi si pana la producerea in masa a acestora, furnizorii materialelor de bricolaj se pot baza pe integratorii de print pentru promovarea noilor game de produse.

Alaturi de calitate, romanii care bricoleaza isi doresc optiuni variate de materiale pe care sa le foloseasca in activitatile intreprinse. Interventia printului este si aici necesara, prin faptul ca fiecare nou produs are nevoie de ambalaje care sa reprezinte cat mai bine produsul si producatorul.

Asteptarile consumatorilor cresc din ce in ce mai mult, iar pentru a ramane competitive, companiile trebuie sa se adapteze constant in functie de evolutia pietei. Furnizorii care activeaza pe piata DIY sunt nevoiti sa faca eforturi sustinute  pentru a crea o experienta de cumparare placuta, menita sa sporeasca apropierea de cumparatori.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Nomade Communication

Comentarii

Cauta

Categorii populare