Comunicate de Afaceri

Tehnologia ajută la creșterea globală a pieței de stivuitoare noi

Conform unui raport recent al companiei de cercetare Research and Markets piața globală de stivuitoare va crește în perioada 2019-2014 cu o rată anuală de 6,4%. Principalii factori de creștere vor fi integrările tehnologice cu noi game de senzori electronici și alte componente inteligente, creșterea industriilor manufacturiere care vor genera o creștere a volumului global de mărfuri în circulație, creșterea sectorului e-commerce la nivel mondial precum și cererea tot mai mare din sectorul construcțiilor.

Geografic, regiunea Asia-Pacific va domina în continuarea piața globală de stivuitoare noi având în vedere avansurile importante înregistrate la nivel de urbanizare și industrializare. În plus Japonia, India și China sunt cele mai mari economii din zona Asia-Pacific care contribuie la creșterea cererii de stivuitoare noi. Și sectorul de ecommerce din China, care se bucură de o creștere foarte rapidă, va contribui și el în mod special la această dezvoltare a pieței de profil.

Pe viitor creșterea pieței va veni probabil din adoptarea pe scară largă a electrostivuitoarelor, în loc de stivuitoare diesel sau stivuitoare GPL. Această evoluție se va petrece sub impulsul dat în general de industria auto, în care sectorul mașinilor electrice a început să aibă o pondere tot mai mare. Tot Asia-Pacific este așteptată, conform studiului, să fie regiunea cu creșterea cea mai rapidă și din acest punct de vedere.

Dintre jucătorii cheie de pe această piață globală a stivuitoarelor amintim Toyota Industries Corporation, Kion Group AG, Crown Equipment Corporation, Clark Material Handling Co., UniCarriers Americas Corporation, Hyster-Yale Materials Handling, Mitsubishi Nichiyu Forklift Co., Hyundai Material Handling și Anhui Heli Co. Toate aceste companii utilizează strategii variate de câștigare a pieței, precum creșterea vânzărilor, fuziuni și achiziții, parteneriate, înnoire pe bază permanentă a gamei de produse în vederea păstrării și chiar a creșterii poziției din piață.

După cum se poate vedea mai sus lista de producători de stivuitoare este plină de branduri din zona Asia-Pacific. Unul dintre cele mai renumite branduri este și Hyundai, producătorul coreean pe care consumatorii europeni îl cunosc mai ales datorită producției de automobile. Hyundai însă, prin divizia sa Hyundai Material Handling, este și un apreciat furnizor de stivuitoare diesel, GPL și electrice. Pe piața din România motostivuitoarele Hyundai sunt distribuite de firma Util SPC din Giurgiu, unul dintre cei mai vechi și apreciați dealeri de stivuitoare noi și alte echipamente și accesorii de intralogistică din România. Deschisă în urmă cu mai bine de 2 decenii afacerea giurgiuveană a distribuit mai întâi stivuitoare Balkancar (bulgărești) ajungând astăzi să fie partener pe piața locală pentru branduri de top din domeniu: Hyundai, Crown, Pegaso, Trelleborg, Trojan etc.

Hyundai Material Handling s-a remarcat recent prin crearea primului stivuitor autonom inteligent, care a trecut de faza de prototip și testare. Acesta e capabil să calculeze singur cele mai optime rute din interiorul unui depozit și să manipuleze paleții de marfă în acord cu cerințele proiectului.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Andamira Prestcom

Comentarii

Cauta

Categorii populare