Comunicate de Afaceri

Termografierea in infrarosu si avantajele sale

De asemenea, prin intermediul acestui procedeu se va putea vizualiza distributia temperaturii pe suprafetele observate. Veti constata ca vor exista o multime de preturi solicitate pentru termografiere. Acestea vor fi diferite in functie de necesitati. De exemplu, daca veti avea de facut mai multe astfel de termografieri, pretul va creste exponential.

Pierderile energetice depind destul de mult de topologia instalatiilor. De asemenea, aceste preturi vor depinde si de calitatea, dar si de starea izolatiei acestora. Daca veti dori sa realizati o astfel de operatiune, ar trebui sa stiti ca exista multe firme de termografiere Bucuresti. Aceste firme va vor oferi calitatea pe care vi-o doriti. Ele isi vor face foarte bine treaba si veti fi multumiti de serviciile oferite de acestea.

Aveti in vedere toate aceste proceduri de verificare a instalatiilor electrice. Veti constata ca ele vor fi diferite in functie de necesitatile voatre. Aceste tarife pot creste daca veti avea o suprafata mai mare de termografiat sau, dimpotriva, pot fi mai reduse daca suprafata este mai mica. Trebuie sa mai stiti ca termografierea are niste aplicatii foarte cunoscute in energetica.

In primul rand, acest proces va oferi o verificare periodica a echipamentelor electrice. Se pot termografia liniile, intrerupatoarele, tablourile electrice, dar si transformatoarele. Puteti verifica chiar si echipamentele aferente centralelor electrice. 

Avantajele termografiei

Termografia prezinta numeroase avantaje de care ar trebui sa tineti cont. Echipamentul ce va fi folosit la masurat nu va emite radiatii. Defectele vor fi identificate foarte rapid. De asemenea, veti putea observa extrem de repede tendintele de defectare. Nu va mai fi necesar transportul la un laborator specializat. Veti constata ca acest proces va va oferi niste rezultate in timp real. O astfel de scanare este non-invaziva si non-distructiva. Ea nu va influenta si nu va interveni asupra materialului. Procesul va putea fi repetat ori de cate ori este nevoie.

Daca obiectul se afla in miscare, scanarea va putea fi efectuata si in acest caz. Veti constata ca aceasta scanare se va putea efectua chiar si in cazul obiectelor greu accesibile. Un alt lucru important este ca termografia va permite o evaluare din punct de vedere termic a unor echipamente dar si obiecte periculoase.

Studiu realizat in parteneriat cu http://electricenergy.ro/termografiere.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Comentarii

Cauta

Categorii populare