Comunicate de Afaceri

Top 3 inovatii pentru mobila din lemn masiv

Procesul prin care se fabrica mobila din lemn masiv in prezent este unul cu totul si cu totul inovativ, schimband complet perceptia invechita despre acest tip de mobilier care, desi este considerat ca fiind foarte rezistent, e deseori asociat cu un stil demodat. Astazi, insa, mobila din lemn masiv poate fi personalizata pana in cele mai mici detalii, fiind disponibila atat in varianta clasica (pentru living, dormitor, bucatarie sau chiar si baie), precum si in varianta industriala (restaurante, baruri, cafenele).

Asadar, in prezent mobila din lemn masiv se bucura de o popularitate tot mai mare, atat datorita inovatiei tehnologice, cat si procesului de finisare. Iata despre ce e vorba:

1. Prelucrarea partial sau integral manuala a lemnului
Din tei, stejar, frasin sau fag, mobila din lemn masiv poate fi realizata partial sau integral manual, la comanda, in functie de cerintele si nevoile clientului. Prelucrarea lemnului se face prin intermediul unor masini si agregate de indreptat, rindeluit, gaurit, frezat s.a.m.d. de mare finete. De asemenea, alte materii prime sunt semifabricatele superioare din lemn, precum: placaje de fag, lamela continua, furnire estetice de stejar, paneluri cu miez de rasinoase si fete de furnir tehnic de fag, panouri din lemn masiv imbinat etc. Toate aceste esente lemnoase sunt extrem de maleabile si rezistente in acelasi timp. Astfel, indiferent ca ne referim la mobila din lemn masiv cu aspect clasic robust sau cu aspect modern, cum ar fi stilul scandinav, ale carui trasaturi predominante sunt liniile simple si formele geometrizate, toate produsele de la Alberta Casa sunt de inalta calitate si asigura 100% garantie! In ceea ce priveste stabilitatea mobilei sunt folosite mai multe tipuri de imbinari: cu cep propriu si scobitura ascunsa, cu cepi cilindrici, cu cepi „coada de randunica”, cu lamba si uluc etc. In cazul mobilierului demontabil, subansamblurile sunt premontate pentru efectuarea unor reglaje si posibile retusuri, fiind ulterior demontate pentru finisare. In cazul mobilierului fix, acesta se monteaza definitiv, iar apoi se pregateste pentru finisare.

2. Colorantii speciali
Acestia reprezinta o alta inovatie remarcabila pentru mobila din lemn masiv, facand posibila obtinerea unor piese de mobilier care sa nu se reduca doar la clasicul maro, ci sa se extinda la o paleta de culori si nuante extrem de variata: alb, crem, verde, rosu, negru, albastru, culori patinate etc. Mai mult decat atat, mobila din lemn masiv poate fi personalizata acum si cu pictura manuala, pentru un plus de intimitate si pentru a se potrivi cat mai bine incaperii tale, tipului de amenajare atat din punct de vedere cromatic, cat si stilistic.

3. Lacurile poliuretanice
Produse alcatuite din lacul propriu-zis si un catalizator, lacurile poliuretanice sunt, probabil, cea mai mare inovatie pentru mobila din lemn masiv la ora actuala. De ce? Datorita acestora poti lasa direct pe suprafata lemnului o cana cu lichid fierbinte, fara riscul ca lemnul sa se pateze, sa se decoloreze sau sa se deformeze in vreun fel. Lacurile poliuretanice sunt rezistente la zgarieturi si lovituri, la actiunea solventilor, la lichide reci si calde, la pete de vin, cafea si alte lichide colorate. In plus, acestea ofera lemnului un tuseu placut.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alberta Casa

Comentarii

Cauta

Categorii populare